Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Újra zöldben a németek a vébén

2018.03.20. 22:31

A válogatott-hétvége előtt sorra mutatják be a vb-csapatok új idegenbeli mezeiket, miután a hazaiakat már tavaly ősszel láthattuk. A német válogatott webshopjában már lehet kapni az ismét zöld felsőt.

1994 óta nem volt teljesen zöld, azaz a hagyományos színű a váltómezük. 1998-ban zöld-fehér volt, azóta zöld szín egyik német vébémezbe sem került. Pedig a trikó legendás, zöldben játszották példaul az 1986-os - vesztes - döntőjüket és az 1990-es - nyertes - elődöntőjüket.

A németek nyári fehér meze is retró, szinte teljesen ugyanúgy fest, mint amilyenben Lothar Matthäus pompázott 28 éve az aranyéremmel a nyakában, csak a csíkokat tükrözték és a nemzeti színek helyett fekete-fehéren hagyták ugyanazt a mintát.

Kedden bemutatták az argentin váltódresszt is, ami sosem volt még fekete, de most az lesz. A spanyolok és az oroszok tiszta fehér második mezt kapnak, a belgák sárgát.

A németek pénteken a spanyolokat fogadják Düsseldorfban, majd jövő kedden Brazília lesz az ellenfelük a berlini Olympiastadionban. Messiék Olaszországgal játszanak pénteken Londonban, kedden a spanyolokhoz utaznak egy barátságosra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!