Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra zöldben a németek a vébén

2018.03.20. 22:31

A válogatott-hétvége előtt sorra mutatják be a vb-csapatok új idegenbeli mezeiket, miután a hazaiakat már tavaly ősszel láthattuk. A német válogatott webshopjában már lehet kapni az ismét zöld felsőt.

1994 óta nem volt teljesen zöld, azaz a hagyományos színű a váltómezük. 1998-ban zöld-fehér volt, azóta zöld szín egyik német vébémezbe sem került. Pedig a trikó legendás, zöldben játszották példaul az 1986-os - vesztes - döntőjüket és az 1990-es - nyertes - elődöntőjüket.

A németek nyári fehér meze is retró, szinte teljesen ugyanúgy fest, mint amilyenben Lothar Matthäus pompázott 28 éve az aranyéremmel a nyakában, csak a csíkokat tükrözték és a nemzeti színek helyett fekete-fehéren hagyták ugyanazt a mintát.

Kedden bemutatták az argentin váltódresszt is, ami sosem volt még fekete, de most az lesz. A spanyolok és az oroszok tiszta fehér második mezt kapnak, a belgák sárgát.

A németek pénteken a spanyolokat fogadják Düsseldorfban, majd jövő kedden Brazília lesz az ellenfelük a berlini Olympiastadionban. Messiék Olaszországgal játszanak pénteken Londonban, kedden a spanyolokhoz utaznak egy barátságosra.