Piroska
3 °C
4 °C

Az U21-es válogatott lazán nyert 4-0-ra

2018.03.22. 23:09

A magyar U21-es futballválogatott könnyedén, 4-0-ra legyőzte a vendég ciprusi csapatot a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság selejtezőjében, így csoportjában - veretlenül - a második helyen áll, írja az MTI.

A Hidegkuti Stadionban rendezett meccs elég egyoldalú volt. Michael Boris csapata rögtön átvette a meccs irányítását, egy szép támadás végén, Bíró Bence góljával a hetedik percben megszerezte a vezetést. A magyarok ezután is lendületesen, jól játszottak, és még az első félidő közepén - Szalai Attila fejesével - kettőre növelték előnyüket..

A fordulás után tovább nőtt a különbség a csapatok között egy ciprusi öngóllal. A magyarok a második félidőben érezhetően élvezték a játékot, könnyedén alakítottak ki újabb helyzeteket, igaz, egészen a 76. percig kihagyták azokat. Negyedórával a vége előtt aztán Zsótér Donát lőtt nagy gólt 16 méterről, amivel beállította a 4-0-ás végeredményt.

A magyar válogatott ezzel három győzelemmel és két döntetlennel a csoport második helyén áll, három ponttal a belgák mögött, viszont egy meccsel kevesebbet játszott a listavezetőnél.

A következő mérkőzését hétfőn este éppen a belgák vendégeként vívják majd a magyarok.

A magyar válogatott szeptember 5-én sikeresen rajtolt: Gyirmóton 2-1-re verte Málta válogatottját. A folytatásban, október 10-én Isztambulban gól nélküli döntetlent játszott a török együttessel, majd novemberben előbb a svédekkel 2-2-re végzett a Szusza Ferenc Stadionban, Cipruson pedig 2-0-ra győzött.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek.

A 6. csoport állása: 1. Belgium 14 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 11/5, 3. Svédország 8/4, 4. Ciprus 6/7, 5. Törökország 5/5, 6. Málta 0/5