Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Vb-résztvevőt fogad a futballválogatott

2018.03.22. 09:03

A magyar futballválogatott júniusban Fehéroroszországgal és a világbajnoki résztvevő Ausztráliával vív felkészülési mérkőzést. Az MLSZ honlapja szerint az európai ellenféllel június 6-án, idegenben játszik Georges Leekens csapata, míg az ausztrálokkal június 9-én itthon, a Groupama Arénában találkozik.

Ahogy a márciusi két mérkőzés ellenfeleit (Kazahsztán, Skócia), úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés miatt választotta ki a szakmai stáb - különös tekintettel arra, hogy ez lesz az utolsó két találkozó a szeptemberi NL-meccsek előtt.

"E két mérkőzés is az őszre történő felkészülést szolgálja, így a júniusi két ellenfelünk játéka is rendelkezik olyan jegyekkel, melyek későbbi ellenfeleinknél is megtalálhatóak" - mondta az Mlsz.hu-nak Georges Leekens szövetségi kapitány.

Az MLSZ tájékoztatása szerint Fehéroroszországgal eddig kétszer játszott a magyar válogatott: előbb 2002 áprilisában Debrecenben 5-2-re nyert az ellenfél, majd 2013-ban, a törökországi Belekben 1-1 lett a végeredmény.

Ausztráliával ugyancsak kétszer csapott össze a nemzeti csapat, mindkétszer az ausztrálok győztek: előbb 1997 áprilisában 3-1-re, majd 2000 februárjában 3-0-ra - mindkétszer Budapesten. (MTI)