Pongrác
12 °C
23 °C

Böde: Két ilyen pofonból nem lehet felállni

2018.03.23. 22:54

Csalódottan nyilatkoztak a magyar futballválogatott játékosai péntek este a világranglista 136. helyén álló kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereség után.

„Az első húsz percben aludtunk, gólra gólt kaptunk, két ilyen pofonból nem lehet felállni"

  – mondta Böde Dániel, aki szerint a szurkolók szeretetét csak jó játékkal lehet visszaszerezni, ez azonban nagyon nehéz lesz kedden a skótok elleni mérkőzésen.

Nikolics Nemanja azt hangsúlyozta, már a tizedik percben változtatni kellett az előre eltervezett taktikán, hiszen kényszerhelyzetbe kerültek. Kiemelte, a szünet előtt bekapott harmadik gól hatalmas hiba volt.

„Sokkal jobb lett volna, ha csak egyet kellett volna rúgni. Nyitottabb lett volna a játék, így viszont hármat kellett szerezni a győzelemhez, ami nagyon nehéz."

„A tegnapi sajtótájékoztatón még mosolygós voltam, a felkészülés során befogadtak a srácok, így nem volt okom a búslakodásra. Jól éreztem magam az edzőtáborban, ez a meccs viszont rosszul sikerült, így már nincs okom mosolyogni" – mondta az MTI kérdésére Otigba Kenneth, aki debütált a válogatottban.

A Ferencváros védője kiemelte, az elsődleges hiba az volt, hogy nem tudták kivitelezni Georges Leekens szövetségi kapitány taktikai elképzeléseit, ezáltal a kazahok létszámfölényt tudtak kialakítani a középpályán, emiatt pedig könnyedén megnyerték a párharcokat, a lecsorgó labdákat is a kazahok gyűjtötték be.