Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szektorbezárást kap a PSG a pirózás miatt

GettyImages-929745444
2018.03.23. 09:15

Szektorbezárás lett a vége a Paris Saint-Germain–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján látott pirotechnikai bemutatónak. Az UEFA emellett 43 ezer euróra (13,5 millió forint) büntette a francia csapatot, a hivatalos indoklás szerint pirotechnikai eszközök bevetése, a lelátó lépcsőinek lezárása, lézerrel történő zavarás, illetve a beengedéskor a motozás elmaradása miatt.

Ezért a PSG következő következő európai kupameccsén – bármikor is lesz az – az északi lelátót nem nyithatják majd meg.

Rosszabbul járt viszont a Marseille az Athletic Bilbao elleni Európa Liga-nyolcaddöntős meccse miatt, amit pirotechnikai eszközök és szurkolói rendbontás miatt vizsgált az UEFA. A büntetés szerint a Marseille szurkolói nem utazhatnak a csapattal a következő idegenbeli európai kupameccsre – ez április 5-én lesz az RB Leipzig ellen –, és ha a következő két évben újra szabályt sértenek, akkor az egymeccses tiltás kettőre ugrik. Emellett 30 ezer eurós büntetést is kapott a francia klub.