Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hármat kapott a belgáktól az U21-es válogatott

2018.03.26. 22:09

A magyar U21-es futballválogatott 80 percen át emberhátrányban játszva 3-0-ra kikapott Belgiumtól a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság selejtezőjében.

A Leuvenben rendezett hétfői mérkőzésen hamar nehéz helyzetbe került a magyar csapat, mert Tóth Bence utolsó emberként akadályozta a belgák kilépő támadóját, emiatt kiállították. Ezután a hazaiak veszélyesebben futballoztak, és a 19. percben meg is szerezték a vezetést. Az első félidőben emellett még több helyzetet is kialakítottak, miközben a magyarok a kiállítás után már alig jutottak el ellenfelük kapujáig.

A fordulás után sem változott a helyzet, a belgák veszélyesek maradtak és a 64. percben egy fejessel, majd a 72.-ben tizenegyesből növelték előnyüket.

A magyar válogatott szeptember 5-én sikeresen rajtolt: Gyirmóton 2-1-re verte Máltát. A folytatásban, október 10-én Isztambulban gól nélküli döntetlent játszott a török együttessel, majd novemberben előbb a svédekkel 2-2-re végzett a Szusza Ferenc Stadionban, azután Cipruson 2-0-ra győzött. Ezt követte utóbbiak elleni, múlt csütörtöki budapesti 4-0, majd az első vereség hétfőn.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak a 2019-es Eb-re, a a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba.

A 6. csoport állása: 1. Belgium 17 pont/7 mérkőzés, 2. Svédország 11/5 (13-4), 3. Magyarország 11/6 (10-6), 4. Ciprus 6/7, 5. Törökország 5/6, 6. Málta 0/5