Csapattársa mentette meg a szlovák válogatott életét

2018.03.26. 15:40

A Liverpool korábbi középhátvédje, a jelenleg a török Fenerbahcéban játszó Martin Skrtel csapattársa gyors reakciójának köszönheti, hogy komolyabb következmények nélkül úszott meg egy nagyon ijesztő balesetet a vasárnapi Thaiföld-Szlovákia mérkőzésen.

Skrtelt a King's Cup elnevezésű felkészülési torna döntőjének 27. percében olyan szerencsétlenül találta fejbe a labda, hogy azonnal elvesztette az eszméletét, majd a földre zuhanva lenyelte a nyelvét (avagy anatómiailag helyesebben: hátracsúszott a nyelvgyöke).

A Liverpool színeiben közel 250 meccset játszó védő segítségére Ondrej Duda, a Hertha BSC középpályása érkezett a leggyorsabban, aki lélekjelenlétét megőrizve Skrtel szájába nyúlt, és előrehúzta a nyelvét. A 33 éves védő némi ápolást követően folytatta a játékot, csak a meccs végén cserélték le.

Dárdai játékosának – Dudát 2016-ban a magyar edző kérésére igazolták le Berlinben – nemcsak az elsősegélynyújtás miatt volt emlékezetes meccse, de ő szerezte csapata első gólját is a végül 3-2-es szlovák sikert hozó mérkőzésen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport