Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csapattársa mentette meg a szlovák válogatott életét

2018.03.26. 15:40

A Liverpool korábbi középhátvédje, a jelenleg a török Fenerbahcéban játszó Martin Skrtel csapattársa gyors reakciójának köszönheti, hogy komolyabb következmények nélkül úszott meg egy nagyon ijesztő balesetet a vasárnapi Thaiföld-Szlovákia mérkőzésen.

Skrtelt a King's Cup elnevezésű felkészülési torna döntőjének 27. percében olyan szerencsétlenül találta fejbe a labda, hogy azonnal elvesztette az eszméletét, majd a földre zuhanva lenyelte a nyelvét (avagy anatómiailag helyesebben: hátracsúszott a nyelvgyöke).

A Liverpool színeiben közel 250 meccset játszó védő segítségére Ondrej Duda, a Hertha BSC középpályása érkezett a leggyorsabban, aki lélekjelenlétét megőrizve Skrtel szájába nyúlt, és előrehúzta a nyelvét. A 33 éves védő némi ápolást követően folytatta a játékot, csak a meccs végén cserélték le.

Dárdai játékosának – Dudát 2016-ban a magyar edző kérésére igazolták le Berlinben – nemcsak az elsősegélynyújtás miatt volt emlékezetes meccse, de ő szerezte csapata első gólját is a végül 3-2-es szlovák sikert hozó mérkőzésen.