Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leekens a taktikát dicsérte és látta a fejlődést

Image uploaded from iOS (9)
2018.03.27. 23:45

Második mérkőzését is elveszítette Georges Leekensszel a magyar labdarúgó-válogatott, miután kedd este 1-0-ra kikapott Skóciától. A szakember azzal kezdte értékelését, hogy nem boldog a vereség után, de szerinte nagy volt a különbség a mostani és a pénteki, kazahok ellen elveszített meccs között. Még a tévében elsütötte az utál veszíteni klisét, ezt a sajtótájékoztatóra már szerencsére nem hozta magával, de így is jutott bőven a közhelyekből.

Akárhányszor halljuk Leekenst, rendre eszünkbe jut, milyen gyorsan akklimatizálódott a hazai viszonyokhoz, a felelősség kikerülésében - a két meccsen egy épkézláb támadást nem vezettünk összesen -, a közhelyek gyakori puffogtatásában, a bíróval való burkolt foglalkozással.

De lássuk, miket mondott.

"Jó taktikával játszottunk, nem adtunk ajándékhelyzeteket az ellenfélnek. Jól játszottunk, helyzeteink voltak, és láttam azt a fejlődést, amit a legutóbbi találkozón nem. Mertek felelősséget vállalni" - mondta az önmagát jobb hangulatúnak nevező edző.

Könny volt a játékosok szemében, ennek örült, mert ezzel is visszaadták neki, mennyire fontos számukra a válogatott, a szurkolók.

Dzsudzsák sérüléséről szóba hozta, hogy valószínűleg nem tud játszani a hétvégén, húzódása van. 

Leekens szerint játékosainak önbizalmat adhat a skótok elleni teljesítmény. Abban is bízik, legközelebb már jobb formában lesznek.

Egészen jól sikerült a három belső védős felállás, pedig azt hittem, ez még korai lesz. Nem vagyok érzelmes edző, lehet, majd virágot viszek a játékosaimnak. A legfontosabb dolog, hogy a futball, amit ma játszottunk, sokkal jobb volt. Jó kiindulási pont ez a folytatásra.

Szalai Ádámot szerinte tizenegyest érően akadályozták, Gulácsi pedig igazságot tett azzal, hogy megfogta a másik oldalon a büntetőt, de ő nem szeretne a tizenegyesekkel foglalkozni. Az Amerikából hazatérő Stieber nem játszott, van ilyen, versenyhelyzet van.

Folyamatosan azért dolgozik, hogy fejlődjön a futball, az ideje 90 százalékát Magyarországon tölti. Kemény munkával jönnek majd az eredmények, és hát minden fejlődésben vannak buktatók. Szoros kapcsolatra törekszik a klubokkal satöbbi, satöbbi. 

Sokkal üdítőbb volt hallani Nikolics Nemanját, aki azzal nyitott, hogy harcoltunk, de a foci nem erről szól, hanem a gólokról.

Ha csak futunk és harcolunk, akkor rossz sportágat választottunk."

Gulácsi Péter azt fejtegette, hogy nem sikerült hiba nélkül lehozni ezt a meccset a védelemben, ergo nem sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, ezért maradt el a döntetlen.

Igyekeztek megszervezni a játékot, figyeltek a labdakihozatalokra. Mindig kérdezik tőle, hogy sikerélményekkel telítődve jön Lipcséből, itt pedig kudarcok érik. Ő szeretne a válogatottban sikeres lenni, és nagyon fontos neki, hogy győzelmeket szerezzen, mert úgy teljes az élete.

A kazah légiós Elek Ákos nyitógondolata az volt, hogy a két vereség nem néz ki jól, és míg pénteken nem érdemeltek döntetlent, most az reálisabb lett volna.

A skót kolléga bízik Leekensben 

A mérkőzés után nyilatkozó skót kapitány, Alex McLeish szerint csapata végig kézben tartotta a mérkőzést. "Az újoncok jól teljesítettek, és szerencsére nem viselte meg a csapatot a kihagyott tizenegyes sem" -  mondta elégedetten a szakvezető, aki annak is örült, hogy csapata a megszerzett gól birtokában sem állt le.

A skótok edzőjének a magyar szurkolókhoz is volt egy bíztató szava. "Georges Leekenst ismerem még Belgiumból, tapasztalt edző, meg fogja találni azt a győztes formulát, amely ezeknek a játékosoknak a legmegfelelőbb".