Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hároméves eltiltás a fegyverrel keménykedő futballelnöknek

2018.03.29. 13:08

A görög futballszövetség megbüntette a néhány hete fegyverrel a pályára rohanó PAOK-elnököt. Ivan Szavvidisz három évig semmiféle sporttevékenységet nem végezhet. Emellett a jelenlegi harmadik helyezett csapattól három pontot is levontak.

Március 11-én a Szalonikiben rendezett PAOK-AEK Athén meccsnek a végén a PAOK megszerezte a vezetést, de a bíró ezt visszavonta, miután lest ítélt. Ekkor rohant a pályára az elnök, az övében egy pisztollyal. A bíró erre félbeszakította, majd lefújta a meccset. Akkor három hétre fel is függesztették a bajnokságot, ami a hétvégén folytatódhat.

Szavvidisz a grúziai Szanta Gruzsinóban született, üzletember és politikus, a orosz parlament, a Duma tagja. A Forbes szerint 2013-ban a 30. leggazdagabb oroszként tartották nyilván. Az oroszországi görög közösség elnöke. Korábban az orosz FC Rosztov elnöke volt, 2012-ben vette meg a PAOK futballcsapatát.