Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ibra 95 százalékos bércsökkentést vállal LA-ben

2018.03.29. 11:13

Azt gondolnánk, hogy Zltan Ibrahimovic temérdek pénzért ment el a Manchester Unitedből, és lett az észak-amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy futballistája. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy a svéd csak töredékét kapja korábbi fizetésének David Beckham egykori klubjában.

A Sports Illustrated cikke szerint a Premier League-ben évente 21,8 millió eurót kereső szupersztár csak 1,2 millió eurót kap majd Amerikában, azaz a fizetése 95 százalékkal csökken.

Az amerikai major sportokban szigorú szabályok vonatkoznak a fizetésekre. A profi csapatoknál fizetési sapka van, azaz a klubok csak egy bizonyos bértömeget fizethetnek ki a játékosoknak.

Az MLS-ben évi 3,8 millió euró a felső plafon a kluboknak, de létezik egy Beckham-szabály, amelyet éppen akkor hoztak, amikor a korábbi MU-futballista a Los Angeles Galaxy játékosa lett. Ezek szerint minden klub igazolhat pár olyan játékost, akinek a bére nem számít bele a fizetési sapkába, de több kritériumnak is meg kell felelnie.

Ibrahimovic nem fér ebbe bele, mert a Galaxynek már több ilyen futballistája is van. Zlatan valószínűleg a bónuszok, illetve egyéb reklámszerződések miatt vállalta be az amerikai kalandot, ezekből jócskán kereshet odakint.

A 36 éves világklasszis súlyos térdsérülésen van túl, bár ősszel egy unitedes szezon után újraszerződött a manchesteriekkel, Mourinhónál november óta csak egyszer volt kezdő és csupán pár meccset kapott csereként. Végül közölte vele, komolyabban már nem számít rá, így Ibra továbbállt.

A híresen nem szerény csatár a múlt héten a Los Angeles Timesban, egész oldalas hirdetésben jelentette be, hogy megérkezett Amerikába.