Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Büntető járt volna a Fradinak ezért kezezésért?

2018.04.01. 09:29 Módosítva: 2018.04.01. 11:34

A szombaton játszott Újpest-Ferencváros bajnoki rangadónak nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Gól ugyanis nem esett, viszont a meccset a második félidőben egy időre félbe kellett szakítania Iványi Zoltán játékvezetőnek, mert a vendégszektorból érkező füst betakarta a pályát.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatai a háromperces hosszabbítás utolsó másodperceire maradtak. A vendégek uruguayi középpályása, Fernando Gorriarán megpróbálkozott egy beadással, a labda pedig az újpesti tizenhatoson belül álló Onovo kezéről vágódott le. Az eset után a ferecnvárosiak természetesen egy emberként reklamáltak büntetőt, ám Iványi nem ítélt szabálytalanságot, helyette kiosztott egy sárgát a legvehemensebben tiltakozó uruguayinak, és lefújta a meccset.

A felvételeket látva hajlunk arra, hogy a bíró helyesen döntött, mert az újpesti játékos megmozdulásában semmiféle szándékosság nem fedezhető fel. Nekünk úgy tűnik, hogy Onovo természetesnek tűnő helyzetben tartotta a kezét, amit valószínűleg akkor sem tudott volna elkapni a labda útjából, ha látta volna, hogy mi következik.

De ez persze csak egy értelmezési lehetőség. Ön szerint helyesen döntött a játékvezető? Vagy az utolsó másodpercben megfosztották a Fradit egy jogos tizenegyestől?

Büntető járt volna a Fradinak ezért a kezezésért?

  • 5872
    Nem
  • 3590
    Igen