Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán kedvenc főszerkesztője szerint helyes volt kidobni a Pancho Arénából a 444-et

2018.04.02. 18:44

Egyszerű kommentelőként is fontosnak tartotta Orbán Viktor kedvenc lapja, a Nemzeti Sport főszerkesztője, hogy egyetérthessen a Pancho Aréna biztonsági őreivel, akik vasárnap kikísérték a felcsúti stadionból a 444.hu újságíróit, mert a nézőtérről fotózták a meccsre kilátogató kormányfőt – írta a 444.hu.

Szöllősi Abszolúte Miniszterelnökúr György az atv-s Somos András posztja alatt állt ki az Orbánt védők védelmében. A főszerkesztő szerint helyes volt kiküldeni az újságíróka, szerinte ugyanis:

  • egy ideális világban eleve csak sportújságírókat kéne akkreditálni ilyen meccsekre;
  • a 444.hu nem tudósítani akart a meccsről – az egyébként 0-0 lett –, hanem politikai provokáció volt a célja
  • egyébként is, nézőként jöttek, aztán profi géppel fotózva újságíróként viselkedtek, pedig nem is volt akkreditációjuk – igaz, azt a Pancho Aréna a gyakorlatban tőlük megtagadja.

Azt egyébként sem Szöllősi, sem a biztonsági őrök nem tudták megindokolni, miért volna tilos a nézőtérről fotózni.

A főszerkesztő ezután kitért a tao-pénzekre is,  megfeledkezve róla, hogy azokról már a Kúria is kimondta, közpénz – hiszen olyan pénzekről van szó, amelyek a költségvetésbe folynának be, ha a cégek nem a sportra fordítanák. Szöllősi szerint viszont a Kúria téved, a tao nem közpénz, mert az magáncégek adománya. Egyébként sem tartja sportszerűnek ebbe belekötni, mert régebben a magyar foci rengeteg profitot termelt, de azt „elvették tőle és másra költötték”.