Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem az a nagy, ahogy a 11-est fogta, hanem ahogy az ismétlést

2018.04.03. 09:29

Getafe-Betis zárta a 30. fordulót a spanyol bajnokságban hétfő este, és ugyan csak egy gól esett, mégis nagyon nagy meccs volt.

A 2. félidőben lendültek bele a csapatok, a Getafe támadott szinte folyamatosan, és a 65. percben ki is hacoltak egy büntetőt. Jogos volt, a becsúszó védő égbe emelt karjáról pattant le a labda.

Francisco Portillo állt oda, de nem igazán erős lövését a Real Madrid volt kapusa, Antonio Adán kiütötte. A neheze viszont csak ez után jött, mert a labda középre pattant, így Portillo újra próbálkozhatott: Adán kézikapusként rontott ki rá, és az ismétlés elakadt a testében, kipattant róla.

Bent volt?

  • 1785
    Igen
  • 494
    Nem
  • 313
    Eldönthetetlen

A Betis a 89.-ben végigvitt egy támadást, remek gólt rúgott, ügyesen visszatett labdát Sergio León helyezett be kapásból. Épp csak elérte, de nem is kellett jobb érintés, a labda a jobb alsóba pattant, 0-1.

A meccsnek viszont még nem volt vége, a Getafe nem adta fel, és a 92.-ben könnyen lehet, hogy gólt szerzett. Szöglet után jött a fejes, a labda mintha túlment volna a gólvonalon, de Adán visszanyúlt és kikanalazta.

A bírók szerint nem volt bent, bár sanszosabb hogy igen, lényeg a lényeg, nem lett egyenlítés, mert nem adták meg. A spanyoloknál nincs még gólkamera se, nem hogy videóbíró, így a Betis 1-0-ra nyert.

Nagy győzelem ez nekik, mert 46 pontjukkal nem csak behozták, de a tabellán meg is előzték a városi ellenfelet, a Sevillát, és ők állnak már az EL-indulást jelentő 6. helyen.