Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt a 84-szeres angol válogatott, Ray Wilkins

2018.04.04. 16:55

Szívinfarktusa után szívelégtelenségben, 61 évesen elhunyt Ray Wilkins volt válogatott futballista.

A Chelsea-ben nevelkedett, majd később a Manchester United, az AC Milan, a Paris SG, a QPR és a Crystal Palace futballistája volt. 695 bajnoki meccse mellett 84-szer szerepelt az angol válogatottban, ahol három gólt szerzett.

Segédedzőként több szakaszban ült a Chelsea kispadján, az angol U21-es válogatottnál is pályaedző volt. Jordánia válogatottját irányította, legutóbb pedig az Aston Villa szakmai stábjának a munkáját segítette.

A Manchester Uniteddel 1983-ban FA Kupát nyert, a Rangers-szel 1989-ben skót bajnok lett. 2013-ban az angol futball halhatatlanjai közé választották.

Régóta szívbeteg volt, március 30-án lett rosszul, amikor a tootingi Szent-György Kórházba szállították. Kómába esett, amelyből már nem ébredt fel. Szerdán hunyt el.