Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Kényszerű alsónadrágcserére fogta a vereséget a mexikói edző

2018.04.04. 12:48

A CONCACAF Bajnokok Ligájában kedden rendezték a Toronto FC-Club América elődöntőt, amit nagy meglepetésre az MLS-ben játszó kanadai csapat nyert 3-1-re a jóval esélyesebbnek tartott mexikóiak ellen. Az eredmény különösen kínosan érintette az América edzőjét, Miguel Herrerát, aki korábban azt nyilatkozta, hogy az észak-amerikai csapatokat nem tekinti komoly ellenfélnek, mert az ő csapata az európai élklubokkal van egy szinten.

A temperamentumáról híres korábbi mexikói szövetségi kapitány a mérkőzés után aztán mindent, de mindent megpróbált, hogy megmagyarázza a végeredményt. Az okok közt megemlítette a torontói rendőröket, akik állítása szerint a szünetben kitörő kisebb balhéban 3 játékosát is megütötték. A kanadaiak szerint semmi ilyesmi nem történt, a felvételeken pedig nem sok minden látszik, leszámítva, hogy a mexikóiak kapusa meglöki az egyik rendőrt. A hazaiak középpályása, Jonathan Osorio pedig azt mondta, hogy a vendégek egyik edzője arcon könyökölte.

Herrera természetesen az első gólt eredményező büntető megadását is bírói hibának nevezte, és a játékvezető egész estés teljesítményével sem volt kibékülve, mondván minden kétes szituációban ellenük fújt.

Sőt, a bíró már a kezdés előtt elkezdte hadjáratát csapata ellen. Elmondása szerint a játékvezető a meccs előtt bement az öltözőbe, és arra kötelezte a játékosait, hogy vegyék át a fekete színű alsónadrágjaikat.

Hogy ez miként vezetett az América vereségéhez, azt az edző nem magyarázta el.

A mérkőzés összefoglalója: