Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerű alsónadrágcserére fogta a vereséget a mexikói edző

2018.04.04. 12:48

A CONCACAF Bajnokok Ligájában kedden rendezték a Toronto FC-Club América elődöntőt, amit nagy meglepetésre az MLS-ben játszó kanadai csapat nyert 3-1-re a jóval esélyesebbnek tartott mexikóiak ellen. Az eredmény különösen kínosan érintette az América edzőjét, Miguel Herrerát, aki korábban azt nyilatkozta, hogy az észak-amerikai csapatokat nem tekinti komoly ellenfélnek, mert az ő csapata az európai élklubokkal van egy szinten.

A temperamentumáról híres korábbi mexikói szövetségi kapitány a mérkőzés után aztán mindent, de mindent megpróbált, hogy megmagyarázza a végeredményt. Az okok közt megemlítette a torontói rendőröket, akik állítása szerint a szünetben kitörő kisebb balhéban 3 játékosát is megütötték. A kanadaiak szerint semmi ilyesmi nem történt, a felvételeken pedig nem sok minden látszik, leszámítva, hogy a mexikóiak kapusa meglöki az egyik rendőrt. A hazaiak középpályása, Jonathan Osorio pedig azt mondta, hogy a vendégek egyik edzője arcon könyökölte.

Herrera természetesen az első gólt eredményező büntető megadását is bírói hibának nevezte, és a játékvezető egész estés teljesítményével sem volt kibékülve, mondván minden kétes szituációban ellenük fújt.

Sőt, a bíró már a kezdés előtt elkezdte hadjáratát csapata ellen. Elmondása szerint a játékvezető a meccs előtt bement az öltözőbe, és arra kötelezte a játékosait, hogy vegyék át a fekete színű alsónadrágjaikat.

Hogy ez miként vezetett az América vereségéhez, azt az edző nem magyarázta el.

A mérkőzés összefoglalója: