Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

92.: a PSG-gólörömöt 1 mp-re nem mutatták, csak a gólbánatot

2018.04.06. 23:35

Akkora dráma zajlott St.-Etiénne-ben, a francia futballbajnokság 32. fordulójában, hogy szavakkal vissza sem lehet adni. A hazai csapat vendége a Paris SG volt, a végeredmény 1-1 lett, de erről leginkább a hazai csapat tehetett, meg Edinson Cavani és egy kihagyott 11-es.

A hazai zöld-fehér csapat egészen kiválóan futballozott majdnem 92 percig. Remy Cabella az első félidő közepén megszerezte a vezetést, majd büntetőt rúghatott, de gyengén és ügyetlenül, a párizsi kapus védett. A PSG-ből a középhátvéd Kimpembét viszont a 41. percben jogosan kiállították, a St. Etienne előtt ottmaradt az esély, hogy legyőzze a bajnoki elsőt.

Kellett persze ehhez, hogy Neymar sérült, Cavani a kispadon kezdett, de elöl így is a Di Maria, Mbappé, Pastore csatársor kezdett a kőgazdag csapatban.

Unai Emery PSG-edző arcán látszott a kétségbeesés., még azután is, hogy Areola kapus megfogta a büntetőt, a kiállítás után meg végképp.

A második félidőben sem volt rosszabb a St.-Etiénne, de bejött Cavani, és a 76. percben olyat hagyott ki, amelyet ritkán lát az ember. Kontra végén két párizsi rohant egyedül a hazai kapura, Di María önzetlen volt, letette, ahogy kell,

Cavani viszont hét méterről nem találta el az üres kaput.

De nem ez volt a slusszpoén, az a 92. percben jött. Jobb oldali beadás után a labda a hazaiak védőjének, Mathieu Debuchynak a combjáról a saját kapujukba pattant. Mindenki feküdt a füvön a gól után.

Nem vicc, a kamera egy másodpercre nem ment az ünneplő párizsiakra, végig szegény hazaiakat mutatta, ahogy összerogyva feküdtek a füvön. Legtöbbjüknek életük győzelme lett volna. Az újrakezdésre is alig maradt már idő, a St.-Etiénne olyan pontokat bukott el, amelyeket évekig átkozni fog.

A PSG így nem szenvedte el szezonbeli harmadik vereségét, magabiztosan, 17 ponttal első, a St.-Etiénne stabilan a kilencedik helyen áll. Ennyi vigasztalhatja őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?