Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Messi mesterhármasával 38 éves rekordot állított be a Barcelona

2018.04.07. 22:37

A Barcelona Liomel Messi mesterhármasával 3-1-re verte a Leganést a spanyol bajnokság 31. fordulójában, és ezzel a győzelemmel beállította a Real Sociedad 1980 óta fennálló rekordját. Mindkét csapat 38 spanyol bajnokin maradt veretlen.

A két Bajnokok Ligája mérkőzés között lévő Barcelona a 13. helyen álló Leganés ellen könnyű meccsre számíthatott, de a második félidőben rá kellett kapcsolnia. A kiscsapat sokáig csak arra törekedett, hogy ne kapjon gólt, de nem sokáig volt eredményes a kapu előtti tömörüléssel.

A 27. percben Lionel Messi 26 méterről csavart kapuba egy szabadrúgást. A szezonban ezt volt a hatodik olyan gólja, amit közvetlenül szabadból szerzett.

Öt perccel később a Barca kontrázott, a 16-osnál bemozgó Messinek Coutinho adott zseniális passz. A védők mögé kerülő Messinek már csak higgadtan kellett gurítania, 2-0.

A Barca ezután érezhetően ráült az eredményre, a második félidő elején a Leganés egyre jobban felbátorodott, végre helyzetig is eljutottak, majd a 67. percben az üresen érkező El-Zhar a kapuba is talált egy megpattanó lövésből.

Ezután élénkebben játszott a Barcelona, de csak a meccs hajrájában jutott igazán veszélyes helyzetig, a 87. percben Messi lőtte meg harmadik gólját. A teljesen leblokkoló védők között talált egy kicsi rést, miközben mellkassal és valószínűleg jobb karjának rásegítésével indította magát Dembelé passzából, majd a kapust is megelőzve emelt kapuba.

A Leganés az utolsó percekben is ment előre, a széteső Barca-védelem mellett veszélyeztette is a kaput, de már nem tudott gólt szerezni.

A Barcelona 79 ponttal áll a bajnokság élén, a második helyen álló 67 pontos Atlético Madrid és a 63 pontos Real Madrid vasárnap játszik egymással.