Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Messi mesterhármasával 38 éves rekordot állított be a Barcelona

2018.04.07. 22:37

A Barcelona Liomel Messi mesterhármasával 3-1-re verte a Leganést a spanyol bajnokság 31. fordulójában, és ezzel a győzelemmel beállította a Real Sociedad 1980 óta fennálló rekordját. Mindkét csapat 38 spanyol bajnokin maradt veretlen.

A két Bajnokok Ligája mérkőzés között lévő Barcelona a 13. helyen álló Leganés ellen könnyű meccsre számíthatott, de a második félidőben rá kellett kapcsolnia. A kiscsapat sokáig csak arra törekedett, hogy ne kapjon gólt, de nem sokáig volt eredményes a kapu előtti tömörüléssel.

A 27. percben Lionel Messi 26 méterről csavart kapuba egy szabadrúgást. A szezonban ezt volt a hatodik olyan gólja, amit közvetlenül szabadból szerzett.

Öt perccel később a Barca kontrázott, a 16-osnál bemozgó Messinek Coutinho adott zseniális passz. A védők mögé kerülő Messinek már csak higgadtan kellett gurítania, 2-0.

A Barca ezután érezhetően ráült az eredményre, a második félidő elején a Leganés egyre jobban felbátorodott, végre helyzetig is eljutottak, majd a 67. percben az üresen érkező El-Zhar a kapuba is talált egy megpattanó lövésből.

Ezután élénkebben játszott a Barcelona, de csak a meccs hajrájában jutott igazán veszélyes helyzetig, a 87. percben Messi lőtte meg harmadik gólját. A teljesen leblokkoló védők között talált egy kicsi rést, miközben mellkassal és valószínűleg jobb karjának rásegítésével indította magát Dembelé passzából, majd a kapust is megelőzve emelt kapuba.

A Leganés az utolsó percekben is ment előre, a széteső Barca-védelem mellett veszélyeztette is a kaput, de már nem tudott gólt szerezni.

A Barcelona 79 ponttal áll a bajnokság élén, a második helyen álló 67 pontos Atlético Madrid és a 63 pontos Real Madrid vasárnap játszik egymással.