Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BL-győztes csatár tanította a futballt Csepelen

2018.04.12. 16:05

Louis Saha Bajnokok Ligája-győztes francia labdarúgó azt mondta: angliai futballszellemet tapasztalt azon a csepeli edzésen, amelyen helyi fiatalokkal együtt lépett pályára.

A 38 éves Saha - aki a Manchester United globális marketingpartnerének, a több mint száz éve alapított Gulf Oilnak a meghívására érkezett Magyarországra - csütörtökön a csepeli Nagy Imre Általános Iskola sportpályáján a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület edzésére látogatott el.

A gyakorláson több korosztály tagjai - U7-től az U15-ig vettek részt - és a fiatalok legnagyobb örömére Saha a kötelező néhány perces mozgáson és protokolláris feladatokon a vártnál hosszabb ideig aktívan bekapcsolódott az edzésmunkába.

Az MU utazó nagyköveteként Saha több hasonló rendezvényen vesz részt, a csepeli esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon élvezte az edzést és jó volt látnia a mosolygós arcokat.

"Előbb letámadtak a fotókért, aláírásokért, de utána a pályán is hasonlóban részesítettek" - nyilatkozta Saha. Térd magasságában érkező kemény belépőket tapasztalt.

"Ez a srácok futball iránt érzett szenvedélyéből fakad. Egyáltalán nem voltak megszeppenve a pályán, örömmel tapasztaltam Magyarországon az angliai futballszellemet".

A 20-szoros francia válogatott csatár 2004 és 2008 között játszott az angol klubban, amellyel 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert, abban az esztendőben megvédte egy évvel korábban szerzett bajnoki aranyérmet, míg 2006-ban az angol Ligakupában lett első. A felnőtt pályafutását Metzben megalapozó Saha Angliában megfordult még a Newcastle United, a Fulham, az Everton, a Tottenham Hotspur és a Sunderland együttesében, profi karrierjének utolsó csapata az olasz Lazio volt, amelyet fél évig, 2013 nyaráig szolgált.

"Fontosak tartom a következő generáció számára átadni azt az üzenetet, hogy az életben nem a hírnév a legértékesebb" - tette hozzá Saha.

Saha kiemelte, egy labdarúgó élete pályafutása befejeztével sokat változik, őt azonban a sok sérülés felkészítette erre. Miként az is, hogy nagyszerű posztriválisai voltak, ami játékosként is mindig kemény munkára ösztönözte. 

A mindennapjai most a tanulásról is szólnak, és az üzleti életben járatos emberektől igyekszik tapasztalatokat szerezni. Emellett szülőként felelősségteljesen szeretné a gyerekeit felkészíteni az életre.