Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sergio Ramos eltiltatta magát a BL-elődöntőről?

2018.04.12. 09:56 Módosítva: 2018-04-12 11:58:36

Sergio Ramos szerda este a lelátóról volt kénytelen végigizgulni csapata drámai BL-negyeddöntőjét a Juventus ellen. Pontosabban a Real Madrid hátvédjének a lelátón kellett volna végignéznie a mérkőzést, mivel el volt tiltva, így az UEFA szabályai szerint nem tartózkodhatott volna a pálya környékén.

Csakhogy Ramosnak valószínűleg túl sok volt az izgalmakból, ezért a második félidőben elhagyta a VIP kényelmét és a játékoskijáróból nézte tovább a meccset. Nem volt túl bölcs döntés, de ha legalább fegyelmezni bírta volna magát, akkor egész jó eséllyel szemet húnynak a dolog felett az illetékesek, és nem kerül be az esemény a játékvezetői jelentésbe.

Az viszont már szinte biztos nem fért bele, hogy Ramos az utolsó utáni pillanatban megadott tizenegyes kapcsán volt olyan bölcs, és összeszólalkozott Massimo Allegrivel, a Juventus edzőjével, aki a vita hevében hevesen mutogatta a játékosnak, hogy semmi keresnivalója ott, ahol tartózkodik.

Ezek után igen meglepő lenne, ha a bíró kifelejtette volna az epizódot a jelentéséből, márpedig ezért a szabálysértésért alapesetben egymeccses eltiltás jár.

A precedenst egyébként pont egy másik Real Madrid játékos esete jelenti. Xabi Alonso 2014-ben eltiltása ellenére a pálya széléről nézte az Atletico Madrid elleni döntőt, amiért egy meccsre szóló eltiltást kapott.

Alonso esetével ellentétben, ahol a büntetésen vélhetően csak röhögtek Madridban, ha Ramost tényleg eltiltanák az elődöntő első meccséről, az rendesen odaverne a Realnak. A Juventus elleni 3-1-re elvesztett visszavágón a védő borzasztóan hiányzott a csapatból, nélküle nagyon törékeny voltak hátul a spanyolok és csak az utolsó percben kapott/kiharcolt büntetőnek köszönhették a továbbjutást.