Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harry Kane-en röhög Anglia

2018.04.14. 13:49

Harry Kane, a Premier League előző két idényének gólkirálya idén félelmetes ellenfelet kapott a legjobb góllövő címéért folyó harcban. Mohamed Szalah, a Liverpool csatára a legutóbbi forduló után már ötgólos előnyben volt a Tottenham sztárjához képest, az egyiptomi 29 gólnál járt, míg az angol 24-nél. A bajnokságból már nincs sok hátra, a Liverpoolnak 5, a Tottenhamnek 6 meccse maradt.

Kane reményeit valamelyest növelheti, hogy játék nélkül is sikerült 4 gólra csökkentenie a különbséget, miután az EPL illetékes bizottsága a játékosok meghallgatása és a felvételek megtekintése után neki ítélte az eredetileg a csapattársának, Christian Eriksennek adott gólt.

A Stoke elleni győztes találatról van szó, ami egy beívelt szabdrúgásból született. Eriksen kanyarította középre, Kane felugrott, hogy megcsúsztassa, a labda pedig irányváltoztatás nélkül kikötött a kapuban. A gólt a meccs után Eriksennek adták, ám Kane lobbizni kezdett a döntés felülvizsgálatáért, és végül az angol bajnokság gólokat akkreditáló bizottsága neki ítélte a találatot.

Állítólag a vállával ért hozzá a labdához – Kane a lánya életére esküdözött, hogy így történt – ami felvételeken egyáltalán nem látszik, de biztos úgy volt. Ennél érdekesebb, hogy amennyiben tényleg beleért a labdába, úgy a Tottenham győzelmét jelentő gólt nem szabadott volna megadni, mivel Kane lesről indult. Nem nagy lesről, de valamivel előrébb helyezkedett, mint az utolsó védő.

A döntést követően Szalah szinte azonnal reagált a Twitteren:

"Hóóóóóóóó, tényleg?" – írta a liverpooli, míg Alan Shearer azt a költői kérdést tette fel, hogy neki volt vagy 9 olyan gólja annak idején, amit másnak írtak be, akkor ezeket most majd megkapja ő is utólag?

De a legjobb reakciója az ötödosztályú Gateshead FC-nek volt, aki a következő bejelentést tették:

"A tegnapi esti második gólunkat a Tranmere Rovers ellen Harry Kane-nek adták."

A szurkolók számtalan kommentben gúnyolódnak Kane-en, de a legtöbb igazság talán abban a hozzászólásban volt, hogy: "Ki az a szánalmas ember, aki egy gólkirályi címet hajkurászva képes megesküdni a lánya életére?"