Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dárdai: Mind a 12 pontot meg akarjuk szerezni

2018.04.16. 17:43

A Hertha BSC a hétvégén nyert először 2018-ban hazai pályán (a Kölnt hátrányból verték 2-1-re), és a klubra a tipikus középcsapat bélyegét lehet sütni, mert 9 győzelem és 9 vereség mellett 12 döntetlenje van. 35-35-ös gólkülönbség társul a 39 megszerzett ponthoz és a 9. hely.

El lehet tehát mondani, hogy ebben a szezonban is stabilan teljesít a Hertha, kiesési gondja nincs, ha jól sikerülne a hátralévő négy forduló, akkor pedig megindulhatnának felfelé.

"Frankfurtba megyünk, ahol játszhatunk jól, de akár rosszul is. Ha a top felé közelítünk, akkor jól nézünk ki. Nekünk más célunk nem lehet, mint hogy minél több pontot szerezzünk a hátralévő meccseken.  És ha lehetséges, ezt a hátralévő négy meccset nyerjük meg. Amiért 12 pont járna" - magyarázta Dárdai Pál.

Ezek a meccsek várnak Dárdai csapatára:

  • Frankfurt (idegen)
  • Augsburg (otthon)
  • Hannover (idegen)
  • Lipcse (otthon)

A Frankfurt kezd kifulladni a szezon végére, és az sem biztos, hogy jót tesz, hogy Niko Kovac távozását már bejelentette a múlt pénteken a Bayern. Az utolsó meccsen a BL-ért harcoló Lipcsét fogadják, amelyet egyébként a télen 3-2-re megvertek idegenben, az volt Dárdai századik meccse edzőként a berlini kispadon.

Dárdai arról is beszélt, átalakította a csapatát, mert nincs egy központi irányítója, aki tudja forgatni a csapatot, kulcspasszokra képes a tizenhatos előtt. Ezért inkább a 4-4-2-t favorizálja, amiben a két robusztus csatár, Selke és Ibisevic egymás mellett kap helyet. Kalou pedig a bal szélre kihúzódva igyekszik kiszolgálni őket.

A sportigazgató, Michael Preetz szerint ez jó elgondolás, a 4-2-3-1-nél semmivel sem gyengébb, a csapat ezt a formációt alkalmazta elég sokáig.

"Eddig sem a játékunkkal, hanem az eredményességgel volt gondunk. A helyzeteink megvoltak, csak a gólok nem. Hátha majd mostantól" - értékelt az egykori csatár.