Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világszínvonalú futballparódia a Nyíregyháza játékosaitól

2018.04.16. 21:41 Módosítva: 2018-04-16 22:22:12

Még a sokat szidott magyar labdarúgók is képesek időnként a világraszóló megoldásokra. Ennek legújabb látványos példáját a vasárnapi Győr-Nyíregyháza (1-0) másodosztályú magyar bajnoki mérkőzés szolgáltatta.

A két nagy múltú - és szebb napokat megélt - csapat rangadójának 84. percében egy olyan jelenettel szolgáltak a nyírségi labdarúgók, ami a világ bármely pályáján komoly feltűnést keltett volna. A mutatvány azzal indult, hogy a tizenhatosra betörő győri játékost két nyíregyházi védő becsúszva próbálta meg szerelni, ez részben sikerült is, de közben egymást is lerúgták. Eközben harmadik társuk, aki lövésre számítva blokkolni próbált volna, meghúzódott, esetleg görcsöt kapott, a lényeg, hogy sántikált pár lépést, majd lerogyott fetrengő társai mellé a gyepre. Döntését nagyban motiválhatta, hogy a labda a Győrnél maradt.

A háromvédős felállás lefekvés bevált, a bíró nem tehetett mást, félbeszakította az ígéretesen bonyolódó hazai támadást, a szurkolók legnagyobb felháborodására. Utólag talán szerencsésebb lett volna, ha nem várja ki, hogy ziccerbe kerüljenek a győriek. Zúgott is neki a "hülye vagy" rendesen.

Mi viszont inkább örüljünk neki, hogy a magyar futballistákból még nem veszett ki teljesen az a bizonyos csibészség.