Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Bayern megdöbbentő formában, 6-2-vel kupadöntős

2018.04.17. 23:07

A Bayern München triplázni akar a szezonban, a német bajnokság már megvan neki, de a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is meg akarja nyerni. A Német Kupa felé nagyot lépett, egy pillanatig sem hagyott esélyt a bajnokságban amúgy harmadik Bayer Leverkusennek az elődöntő első meccsén, Thomas Müllerék 6-2-re nyertek és jutottak be a döntőbe.

Hiába játszott hazai pályán a Leverkusen nagyon gyorsan hátrányba került, két perc két másodperc után Javi Martínez lőtte laposan, a 16-osról a kapuba a kapusról jövő kipattanót. Elsőre nem is volt biztos benne, hogy ő volt-e a gólszerző, azt hitte, hogy még belekotort valamelyik társa a lövésbe.

A kilencedik percben már nem volt ilyen kérdés, Hummels indult be félpályáról, majd balszélen Ribéry volt foghatatlan, az üresen érkező Lewandowskihoz is simán eljutott a beadása. A csatár pedig bevágta a hálóba a labdát.

A Leverkusen egy szabadrúgás utáni tömegjelenet után szépített a 16. percben, de nem tudta szorossá tenni a meccset, a Bayern azt csinált, amit akart a második félidőben.

Az 52. percben Thiago Alcantara indításával lépett ki, majd talált be Müller. Tíz perc sem telt el, amikor megint megforgatták a Leverkusen-védelmet, ezúttal Thiago Alcantara fejezte be az akciót. Ezután megint egy gyors akció következett, a balszélen fejlődött fel gyorsan a München, Robben gurított az ötösről, de végül a lövésbe belepiszkáló Mülleré lett a gól, aki szűk negyedóra múlva megrúgta harmadik gólját is. Thiagótól kapott egy remek előreívelést, majd egy kosárlabdában is jó lefordulással került helyzetbe és guríthatott kapuba. 

Ezzel lett 6-2, Müller gólja előtt a Bayer talált be, Leon Bailey 25 méterről bombázott kapuba szabadrúgásból.

A Bayern a szezon végére nagyon felpörgött, utolsó három bajnokiján 6-0-ra, 4-1-re és 5-1-re nyert, és most a kupában is hozzátett egy 6-2-es győzelmet.