Árpád
-2 °C
3 °C

Orbán Viktor sokat tud a fociról is, én kedvelem

2018.04.17. 12:07

Hatalmas interjút adott a belga De Zondagnak a magyar futballkapitány Georges Leekens, az érintett témák között pedig a futball mellett felbukkant a magyar politika is, olyannyira, hogy az interjút készítő Paul Cobbaert egy rövid felvezető után egyből Orbán Viktor extrém migránspolitikájára kérdez rá. Leekens egy kitérő válasszal próbálta elütni a dolgot, mondván ő nem politizál, de azért azt sikerült megjegyeznie, hogy a tiszta utcák és a kevés bűnözés miatt tiszteli Orbánt.

Előtte persze még megtudjuk, hogy

Orbán Viktor sokat tud a fociról is, én kedvelem. Szereti a sportot.

Majd egyből keményen odavág a belgáknak Leekens, akik 20 éve csak ünneplik magukat, de nem csinálnak semmit, pláne nem építenek 70 ezres stadiont maguknak, úgyhogy lehet jobban teszi mindenki, ha szerényebben bánik a kritikával.

A személye elleni bírálatokat is elütötte, nem foglalkozik azzal, hogy pénzéhesnek tartják, aki csak úgy ugrál egyik állásból a másikba.

Aki kritizál, az fel tud mutatni 33 éves edzői pályafutást? Nem, úgyhogy hagyjuk is. Aki ismer, az tudja, hogy nem szállok el magamtól. Néha azért betalálnak a bírálatok, érzelmesebb ember vagyok, mint azt hiszik. Néha viszont nem értem, mi motiválja a kritizálókat, aztán rájövök, hogy az irigység. Az ilyen embereknek biztos több problémája van, mint nekem

– elmélkedett a belga, aki szerint sokat elmond róla, hogy ugyan 24 helyen dolgozott eddig, de sokszor kapott második esélyt is ugyanott.

Az interjú címe egyébként az a mondat Leekenstől, miszerint számára már vége mindennek Belgiumban, ott biztosan nem dolgozik újra, mert túl nehéz lenne, de még vágyik a kihívásokra. Amikor ez is elmúlik, akkor elindul felfedezni a világot – New Yorkot és Ausztráliát említi.

Leekens a belgák vb-esélyeit latolgatva zárja az interjút, szerinte hazája csapata képes lesz az aranyért harcolni Oroszországban, de ehhez kell az is, hogy a védelem stabil legyen, és Vincent Kompany és Thomas Vermaelen egészséges maradjon.

via Csakfoci

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?