Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Vardy exklubjában kezdi edzői pályáját Joey Barton

2018.04.18. 18:50

Az angol harmadosztályú Fleetwood Town vezetőedzőjeként folytatja pályafutását Joey Barton, akit tavaly áprilisban fogadások miatt eltiltottak a labdarúgástól.

A 35 éves Barton eltiltása június 1-én jár le, és a Fleetwood Town szerdai közleménye szerint másnap veszi át a csapat irányítását.

"Nagyon örülök a lehetőségnek, nagy ambíciókkal csatlakozom a klubhoz" - nyilatkozta Barton.

Andy Pilley egyesületi elnök úgy fogalmazott, az egyszeres angol válogatott középpályásnak van esélye, hogy az új edzőgeneráció egyik legjobbja legyen.

A Fleetwood Town leghíresebb exjátékosa Jamie Vardy, innen igazolta le 2012-ben a Leicester City, amivel 2016-ban megnyerte a Premier League-et és angol válogatott futballista lett.

Joey Barton 2006. március 26. és 2016. május 13. között 1260 találkozóra tett fel pénzt, amit tilt az angol szövetség (FA) szabályzata. A botrányairól is ismert futballista elismerte vétkét. Eltiltása mellett 30 ezer font megfizetésére is kötelezték.

A középpályás a Manchester Citynél, a Newcastle Unitednél is szerepelt, később a Burnley és a Glasgow Rangers együttesét erősítette. A skót klubtól azért távozott, mert a Celtic elleni rangadó után tettlegességig fajuló vitába keveredett edzőjével és egyik csapattársával, amiért hathetes eltiltást kapott.

Ott sem ez volt az egyetlen bűne, ugyanis 2016. július 1. és szeptember 15. között 44 találkozóra fogadott, márpedig a skót szövetség szabályzata is szigorúan tiltja ezt.

Bartont nagy tehetségnek tartották, de magatartásbeli problémái miatt nem tudta befutni a számára jósolt karriert, 2008-ban 77 napot töltött börtönben, mivel Liverpoolban verekedésbe keveredett. (MTI)