Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

10 milliárdból épül Mészáros horvát csapatának stadionja

2018.04.19. 17:19

A címvédő Dinamo Zágráb idegenbeli legyőzése (1-0) után a horvát bajnokság negyedik helyén álló NK Osijek bemutatta új stadionjának terveit.

Az eszéki futballklubot Mészáros Lőrinc mentette meg a csődtől - a legfontosabb szponzora is egyben -, a tavalyi EL-kiírásban már kiütötték a PSV Eindhovent, de az Austria Wiennel nem boldogultak a play-offban, így nem sikerült feljutniuk a főtáblára.

A klubnak azonban egyértelműen ez a célja, és hogy méltó körülmények fogadhassák majd a riválisokat, 2020-ra átadják a 12 ezres új arénát, ami 35-40 millió euróból épül majd meg, vagyis 10 milliárd forintból - erről Ivan Mestrovic tájékoztatott. Lesz benne szauna és jakuzzi is, az UEFA-nál jó besorolást szeretnének kapni.

Ezzel a befektetéssel az eszéki lesz a legmodernebb horvát stadion, mert a zágrábi és a spliti is nagyobb ugyan, de régebben épült, és már elavult.

A magyar kormány 6 millió euróval segíti az akadémiai fejlesztést.

A jelenlegi eszéki stadion 22 ezres, de úgy vélik, hogy felesleges hasonló nagyságút építeni, mert csak évente kétszer vagy háromszor telne meg jó esetben. A mostani stadionban válogatott meccset is játszottak, Csank János ott mutatkozott be 1996. áprilisban, és 4-1-es vereséget szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?