Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győzelemmel kezdte Wenger búcsúztatását az Arsenal

2018.04.22. 18:24 Módosítva: 2018-04-22 19:24:22

Az elmúlt hét legfontosabb híre az angol bajnokságból Arsene Wenger búcsújának bejelentése volt. Az idény végén távozó francia edző 22 év után köszön el az Arsenal kispadjától. A játékosoknak a körülmények ellenére muszáj volt nagyon odafigyelniük a vasárnapi bajnokira, mert az Arsenal az utolsó európai kupaszereplést biztosító helyen állt a bajnokságban. Egy esetleges vereséggel, illetve a szintén pályára lépő Burnley esetleges győzelmével a két csapat helyet cserélt volna a tabellán.

Később a nap folyamán a már bajnok Manchester City a kiesés elől menekülő Swansea-t fogadta, a mérkőzés pontosan azt a gólfesztivált hozta, amit a legtöbben vártak tőle.

Az Arsenal-West Ham első félideje nem hozott gólt, végül egészen az 51. percig kellett várnia a hazai szurkolóknak, hogy csapatuk megszerezze a vezetést. Monreal lőtte az 1-0-s vezetést jelentő gólt, a védő egy szöglet után kipattanó labdát lőtt vissza egyből a hosszú alsóba.

Az Arsenal vezetése nem tartott túl sokáig, 13 perc múlva Arnautovic rúgott szép gólt az ötös bal sarkától a bal kapufa mellé. A hazai védelem nem állt épp a helyzet magaslatán, a támadás során többször is visszakerült a labda a West Hamhez, és az Arnautovicot megtaláló gólpassz is teljesen készületlenül érte a védőket.

A vezetést csak a 82. percben sikerült visszaszereznie az Arsenalnak, Ramsey gonosz beívelése mindenki előtt elszállt, és egy pattanás után a hálóban kötött ki. A West Ham kapuját védő Hartot nagyon megzavarta, hogy a középen érkező csatár rámozdult a labdára.

Három perc múlva aztán el is dőlt a meccs, ekkor Lacazette szerzett éles szögből gólt. A csatár egy kicsit önző volt a helyzetnél, de a lövés bement, úgyhogy nincs miért magyarázkodnia.

Bár alig volt már hátra a meccsből, még egy Lacazette gól azért belefért. A gólpasszt a szezon talán legjobb Arsenal játékosa, Ramsey adta, a szépen visszatett labdát már csak be kellett rúgni.

A győzelem mellett a meccset követően annak is örülhettek a hazai szurkolók, hogy a párhuzamosan játszott Stoke-Burnley 1-1-es döntetlennel zárult, így a csalódást keltő szezont követően legalább az Európa-ligában (szinte) biztosan ott lesz jövőre a csapat.

Premier League, 35. forduló, vasárnapi eredmények:

  • Arsenal-West Ham United 4-1 (0-0)
  • Stoke City-Burnley 1-1 (1-0)
  • Manchester City-Swansea 5-0 (2-0)