Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra nyílt az olasz bajnokság, a Napoli megverte a Juventust

000 1488I0
2018.04.22. 23:01 Módosítva: 2018-04-22 23:46:51

Az olasz labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján a fordulót 4 pontos hátrányban kezdő Napoli egy utolsó előtti percben szerzett góllal Torinóban győzte le az éllovas Juventust, ezzel ismét nyílttá téve a versenyt a bajnoki címért.

A hazai pályán játszó bajnok alapvetően védekezésre rendezkedett be a meccsen, hiszen a döntetlen tökéletes eredmény lett volna a négypontos előny tudatában, és az elmúlt időszak viszontagságai – a Real elleni BL-kiesés traumája – után valahol érthető is, hogy inkább a biztonságra szavaztak a hazaiak. Egészen a mérkőzés legvégéig úgy tűnt, hogy a terv beválik, a Napoli annak ellenére nem jutott többre két éles szögből leadott Hamsik lövésnél, hogy Chiellinit hamar elvesztették a hazaiak sérülés miatt, és így az alkalmi Hoewedes-Benatia védőpárosnak kellett tartania a frontot hátul.

Ami a mérkőzést illeti, a vendégek az egész meccsen becsülettel nyomtak, a Juventus pedig helyenként szinte teljesen feladta a támadás szándékát is, mondhatni csalta a futballt. Ahogy haladtunk az időben, úgy lett egyre inkább nulla-nulla szaga a dolognak, amin a cserék is csak rövid időszakra tudtak változtatni. Amikor már biztosnak tűnt, hogy a Juventus eléri célját, egy alapvonalon túlra tolt, nem túl veszélyes lövésből szöglethez jutott a Napoli, az utolsó percek negatív hősévé váló Mehdi Benatia pedig rettenetesen egyedül hagyta Koulibalyt, aki védhetetlen gólt fejelt a Juventus kapujába.

A mérkőzést így 1-0-ra a Napoli nyerte, ezzel 4 fordulóval a befejezés előtt egyetlen pontra csökkentette hátrányát a Juventusszal szemben az olasz bajnokságban.