Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiestek az elődöntőben, félholtra vertek egy biztonsági őrt

2018.04.23. 10:30

Felfoghatatlan jelenetekkel ért véget szombaton a dél-afrikai kupaelődöntő a Kaiser Chiefs és a Free State Stars között. Miután a Free State Stars meglepetésre 2-0-ra nyert – ráadásul úgy, hogy az első perctől kezdve vezettek –, a Kaiser Chiefs szurkolói berohantak a pályára a semleges helyszínen, Durbanben rendezett meccsen, elkezdték szétverni a berendezéseket és közvetítés eszközeit, majd egy biztonsági őrre támadtak, aki a legfrissebb hírek szerint az életéért küzd.

Mindezt azért, mert nem jutottak be a kupadöntőbe.

A biztonsági őrt egy kisebb társaság kezdte el műanyag székekkel verni, majd rugdosni, de mire a rendőrök a segítségére érkeztek, már súlyos sérüléseket szenvedett, láthatóan eszméletlenül feküdt a földön. Mellette több szurkoló is kisebb sérüléseket szenvedett a zavargásban.

A mérkőzés lefújása után percekkel be is jelentette a Kaiser Chiefs vezetőedzője, Steve Komphela, hogy lemond állásából, hogy ezzel is segítse az elfogadhatatlan szurkolói viselkedés felszámolását. Mint mondta, tettével példát akart mutatni, hogy ő vállalja a felelősséget.

A megvadult szurkolók nagyjából 100 millió forintos kárt okoztak a közvetítő tévétársaság eszközeiben. A stadiont is megrongálták, de ezeket a károkat még nem mérték fel. A szombati meccs után két embert vett őrizetbe a dél-afrikai rendőrség.

Április legelején, a Chippa United elleni bajnoki vereség során is erőszakhoz folyamodtak a Kaiser Chiefs-szurkolók, akkor szétbontották a kordonokat és elkezdték megdobálni a csapatukat a lelátóról, ezért rövid időre félbe kellett szakítani a mérkőzést.