Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nápoly nem aludt, 10 ezren a reptéren

2018.04.23. 09:57

A 90. percben lőtte a gólt a Napoli a Juventusnak Torinóban, 1-0-ra nyert, és 1 pontra jött fel a bajnokságban a címvédő mögé négy körrel a vége előtt. A győzelem tehát még mindig a Juve kezében van, de Nápoly már érezhet valamit, mert szinte úgy ünnepeltek, mintha a Serie A-t húzták volna be.

A lefújás után az emberek az utcára mentek, zászlókkal kocsikáztak, fürödtek a szökőkutakban. Aztán elindultak a reptérre, hogy méltóan fogadják a csapatot: 10 ezren mentek ki eléjük hajnal háromra.

Olaszok, ugye, a parkolást nem idegeskedték túl, miután a reptér megtelt, sokan a kocsijukat az autópályalehajtó környékén hagyták, kvázi járhatatlanná tették a közlekedést. A csapatbusz negyed 4-kor próbált elindulni a város felé, de az embertömeg miatt mozdulni sem tudott egy órán keresztül. Nem bánták, együtt ünnepeltek és ugráltak a drukkerekkel. Végül négy után engedték a buszt az útjára.

Azaz Nápoly vasárnap éjjel nem aludt, és mostantól négy héten át arra készül, hogy egy percre se kelljen lefeküdnie. Jön a bajnoki hajrá, négy-négy bajnoki döntő a Juventusnak és a Napolinak is, aki pontot veszít, szinte biztosan elszáll, most már nem lehet hibázni.

Nápoly azért is remél ennyire erősen, mert tudja a két csapat sorsolását. A sajátjuk:

  • Fiorentina (idegenben)
  • Torino (otthon)
  • Sampdoria (i)
  • Crotone (o)

Egy nehéz meccsük van valójában, vasárnap Firenzében. A Fiorentina kilencedik a bajnokságban de az olasz futball talán legnagyobb gyűlölködése, a Fiorentina-Juventus-ellentét is számíthat a meccsen.

Pláne, hogy a Juventus sorsolása a következő:

  • Inter (i)
  • Bologna (o)
  • Roma (i)
  • Verona (o)

Két rangadó is idegenben, ráadásul az Inter és a Roma a BL-indulásért harcol, nekik sem mindegy.

Fontos, hogy a csapatok nem egy időben játszanak még a következő fordulóban sem, az Inter-Juve szombat, a Fiorentina-Napoli vasárnap este lesz, ami a Napolinak kedvez.

Felmerül a pontegyenlőség lehetősége is a végén: az olaszoknál az egymás elleni eredmény számít, ami viszont 0-1 és 0-1, azaz a gólkülönbség dönt, ha azonos pontszámmal végeznek. Ebben a Juventus 10 góllal jobb, de négy meccsen még ebből is lehet faragni.

A Napoli 1990 óta nem volt bajnok, még Maradonával nyertek legutóbb.