Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját szurkolói rúgták fejbe a magyar válogatott csatárt a nyílt utcán

2018.04.23. 15:30 Módosítva: 2018-04-23 16:52:45

Horvát sajtóértesülések szerint hétfőn kora délután támadás érte a Hajduk Split több labdarúgóját, Split belvárosában, köztük a klub magyar légiósát, Futács Márkót is. A játékosokra a Hajduk saját ultrái, a hírhedt Torcida tagjai támadtak rá, hogy elégtételt vegyenek a vasárnapi, Dinamo Zagreb elleni 2-1-es vereségért. A mérkőzés az év legfontosabb rangadójának számít a szurkolók számára.

A hírek szerint a megtámadott játékosok között volt a magyar válogatott Hajdukban játszó csatára, Futács Márkó is, sőt a beszámolók alapján ő járt legrosszabbul, egy rúgás következtében bevérzés keletkezett az arcán.

Az összetűzésre akkor került sor, amikor a játékosok ötfős csoportja elsétált a Torcida klubja mellett, az ultrák pedig belekötöttek az egyikükbe. A társuk segítségére siető labdarúgókra csapatnyi ultra támadt, ekkor érte a rúgás a napszemüveget viselő Futács fejét. A szurkolók a rangadó elvesztésén túl azt is nehezményezhették, hogy Futács egy Instagram-üzenetben kiállt a klub vasárnap lemondó elnöke mellett, aki az ultrák szemében a legfőbb felelősnek számított a csapat rossz szerepléséért.

Futács Márkó 2016 nyarán igazolt a Splithez, majd első horvátországi szezonjában rögtön a bajnokság gólkirálya lett. Az idény végén elszenvedett súlyos térdsérüléséből nem olyan régen visszatérő játékos szerződését a télen további egy évvel meghosszabbították. A klub másik magyar játékosáról, Gyurcsó Ádámról nem esett említés a hírekben.