Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wenger: Mintha a temetésemen lettem volna

000 14843X
2018.04.23. 11:36

Pénteken jelentette be Arsene Wenger, hogy elhagyja az Arsenalt, 22 év után a következő szezonban már nem ő lesz az edző.

A francia menedzsert évek óta kritizálták az Arsenal-drukkerek, a "Wenger Out"-feliratok mindennapossá váltak a meccseiken.

Abszurd, de a bejelentés pillanatában minden megváltozott, mindenki Arsenal-meccsjegyet akar, hogy ott lehessen Wenger hosszú búcsújának valamelyik mérkőzésén. Pláne hazain, amiből viszont már csak kettő lesz: csütörtökön az Atletico Madridot fogadják az Európa Ligában, aztán május 6-án a Burnleyt a bajnokságban.

Wenger már vasárnap, az Arsenal-West Hamen megtapasztalhatta, milyen lesz a búcsú.

Olyan érzésem volt, mintha a saját temetésemen lennék. Az emberek múlt időben beszélnek rólam, furcsa. Most már meg sem kell hanom, hogy tudjam, milyen az

- viccelt a 68 éves edző a 4-1-es győzelem utáni sajtótájékoztatón.

Elmondta, Angliában másik csapathoz nem fog szerződni, de nem vonul vissza, nem zárta ki, hogy a jövőben máshol munkát vállaljon.

Köszönöm mindenkinek, aki kedves volt hozzám. Több dicséretet kaptam, mint érdemlek, és többet kritizáltak, mint megérdemlem. Nehéz volt, mégis fantasztikus

- idézte a Fourfourtwo.com az Arsenal-karrierjét értékelő menedzsert.

Wenger 1996 novemberében vette át az Arsenalt, amivel nyert 3 bajnokságot és 7 FA Kupát.

(Borítókép: Arsene Wenger a meccsen - fotó:  Ian Kington / AFP)