Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A másodosztályba is követi csapatát a német válogatott alapembere

2018.04.24. 15:00

Jonas Hectort, a német labdarúgó-válogatott első számú balhátvédjét számtalan klubbal hírbe hozták tavasszal, többek közt a Liverpool, a Chelsea és a Juventus neve is felmerült. A hétköznapi logika alapján csak az lehetett volna kérdéses, hogy a játékos hova menekül a Bundesliga utolsó helyén álló FC Kölnből.

Ehhez képest a Köln hétfőn reggel hivatalosanbejelentette, hogy Hector meghosszabbította szerződését és a másodosztályba is követi csapatát. A játékos így nyilatkozott döntéséről a klub honlapjának:

"Az 1. FC Köln tette lehetővé számomra, hogy bejárjam az utat a regionális bajnokságtól a német nemzeti csapatig. Nagyon erősen kötődöm ehhez a klubhoz, és nagyon jól érzem magam Kölnben."

Nem okozott volna gondot, hogy egy másik csapatot találjak a nyáron, de nem éreztem volna helyesnek. Sokat beszéltünk erről az utóbbi hetekben (a klubbal), elég időm volt, hogy átgondoljam a dolgokat. Teljesen egyértelmű volt számomra, hogy milyen döntést kell hoznom: A Kölnhöz tartozom, ezzel a csapattal akarom elkezdeni a következő szezont és ezekkel a szurkolókkal.

A Köln ügyvezető igazgatója, Armin Veh természetesen az egekig magasztalta játékosát a bejelentés után, teljes joggal.

"Jonas egy kivételes játékos és egy különleges személyiség, manapság a profi labdarúgásban nem sok olyat találni, mint ő. Ennek ékes bizonyítéka, hogy német válogatott létére is velünk marad. Döntése nagyszerű jelzés a csapat, a klub és a szurkolók számára egyaránt" – mondta a hűséges játékosról a klubvezető.

 A regionális bajnokságban szereplő SV Auersmacherben nevelkedő Hector 2010-ben, 20 évesen lett az 1. FC Köln játékosa. Két évet töltött a tartalékok között, majd 2012-ben a profi keret tagja lett. Azóta 187 meccset játszott a csapat színeiben, közben 2014-ben bemutatkozhatott a német válogatottban is, 2016 óta pedig a nemzeti csapat első számú balhátvédjének számít az eddig 36 válogatottságot gyűjtő játékos.