Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A másodosztályba is követi csapatát a német válogatott alapembere

2018.04.24. 15:00

Jonas Hectort, a német labdarúgó-válogatott első számú balhátvédjét számtalan klubbal hírbe hozták tavasszal, többek közt a Liverpool, a Chelsea és a Juventus neve is felmerült. A hétköznapi logika alapján csak az lehetett volna kérdéses, hogy a játékos hova menekül a Bundesliga utolsó helyén álló FC Kölnből.

Ehhez képest a Köln hétfőn reggel hivatalosanbejelentette, hogy Hector meghosszabbította szerződését és a másodosztályba is követi csapatát. A játékos így nyilatkozott döntéséről a klub honlapjának:

"Az 1. FC Köln tette lehetővé számomra, hogy bejárjam az utat a regionális bajnokságtól a német nemzeti csapatig. Nagyon erősen kötődöm ehhez a klubhoz, és nagyon jól érzem magam Kölnben."

Nem okozott volna gondot, hogy egy másik csapatot találjak a nyáron, de nem éreztem volna helyesnek. Sokat beszéltünk erről az utóbbi hetekben (a klubbal), elég időm volt, hogy átgondoljam a dolgokat. Teljesen egyértelmű volt számomra, hogy milyen döntést kell hoznom: A Kölnhöz tartozom, ezzel a csapattal akarom elkezdeni a következő szezont és ezekkel a szurkolókkal.

A Köln ügyvezető igazgatója, Armin Veh természetesen az egekig magasztalta játékosát a bejelentés után, teljes joggal.

"Jonas egy kivételes játékos és egy különleges személyiség, manapság a profi labdarúgásban nem sok olyat találni, mint ő. Ennek ékes bizonyítéka, hogy német válogatott létére is velünk marad. Döntése nagyszerű jelzés a csapat, a klub és a szurkolók számára egyaránt" – mondta a hűséges játékosról a klubvezető.

 A regionális bajnokságban szereplő SV Auersmacherben nevelkedő Hector 2010-ben, 20 évesen lett az 1. FC Köln játékosa. Két évet töltött a tartalékok között, majd 2012-ben a profi keret tagja lett. Azóta 187 meccset játszott a csapat színeiben, közben 2014-ben bemutatkozhatott a német válogatottban is, 2016 óta pedig a nemzeti csapat első számú balhátvédjének számít az eddig 36 válogatottságot gyűjtő játékos.