Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németország beadta a pályázatát a 2024-es Eb-re

2018.04.24. 20:31

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) kedden beadta a 2024-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó pályázatát, írja az MTI. A DFB-elnök Reinhard Grindel szerint a dokumentum "nagyszerű lehetőséget ad az európai szövetségnek" (UEFA) arra, hogy tovább fejlessze a kontinens futballját egy "tökéletesen megszervezett tornával".

Grindelt elkísérte az UEFA svájci központjába Philipp Lahm, a világbajnoki címvédő német válogatott korábbi csapatkapitánya is, aki a pályázat nagyköveteként volt jelen Nyonban. A 2024-es kontinensviadalra Törökország pályázik még, amely a hét második felében adja be a hivatalos dokumentumokat.

A németek legutóbb a 2006-os vb-t rendezték meg nagy sikerrel: minden mérkőzés telt ház előtt zajlott, a stadionokon kívül kialakított szurkolói zónákban pedig is több százezren követték figyelemmel az összecsapásokat országszerte.

Az UEFA szeptember 27-én hirdeti ki az esemény házigazdáját. A következő, 2020-as Európa-bajnokságot egyébként a kontinens 13 városában, többek között Budapesten rendezik.