16:00, November 29. ÉLŐ
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29. ÉLŐ
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Az Aranylabda bocsánatot kért Iniestától

2018.04.25. 18:37

"Bocsáss meg nekünk, Andrés."

Ezzel a címmel írt jegyzetet Pascal Ferré, az Aranylabdát kiosztó France Football magazin főszerkesztője, melyben az egész szerkesztőség nevében kér elnézést Andrés Iniestától: a Barcelona középpályása ugyanis sosem kapott Aranylabdát. 

Nekünk ő nem egy játékos volt, hanem a játékos. A csapatért hozott áldozatai megfosztották őt a nagyobb egyéni elismeréstől. Ő különösen fájdalmasan hiányzik az aranylabdások közül. Bebizonyította, hogy a futballista legfontosabb fegyvere az agya. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a világbajnoksága különleges lesz, és akkor helyrehozhatjuk ezt a demokratikus anomáliát

- folytatta Ferré.

Iniesta 2010-ben góljával eldöntötte a vébédöntőt, de csak második lett Messi mögött a szavazáson. 2012-ben is a legjobb háromba jelölték, ám Messi és Cristiano Ronaldo után végzett. 2008 óta csak az argentin és a portugál nyerte meg a díjat, ötöt-ötöt.

A májusban 34 éves Iniestának szinte biztosan ez az utolsó szezonja a Barcelonában, a hétvégén valószínűleg bejelenti, hogy a következő idénytől Kínában folytatja. (Motivációja valószínűleg már nem a régi.)

Andrés Iniesta a szombati kupadöntőn szenzációs gólt lőtt
Andrés Iniesta a szombati kupadöntőn szenzációs gólt lőtt

A spanyol válogatottal a világbajnokságon az esélyesek között lesz, és a szombati Spanyol Kupa-döntőben mutatott gólja és formája alapján nem csak a részvétel miatt utazik Oroszországba.

Az Aranylabdát 2010 és 2016 között a FIFA-val közösen ítélte oda a France Football, a szavazás is változott a korábbiakhoz képest, a szövetségi kapitányok és a válogatott csapatkapitányok is voksolhattak az újságírók mellett.

Maradona az Aranylabdájával 1995-ben
Maradona az Aranylabdájával 1995-ben

Ferréék viszont találhatnak módot, hogy kárpótolják Iniestát, legalábbis Diego Maradona a 90-es évek közepén soron kívül kapott karrier-Aranylabdát: az argentin fénykorában még csak európaiak kaphatták a díjat, ezért 1995-ben, amikor világméretűvé terjesztették ki a mezőnyt, neki is adtak egyet.  • Tippek
  • Bankszámla