Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Becsületsértési perig ment a belga válogatotton belüli hiszti

GettyImages-540918400
2018.04.25. 11:04

Szürreális botrány zajlik jelenleg a belga futballválogatottnál, vagy legalábbis a környékén a kapus Thibaut Courtois és a korábbi szövetségi kapitány Marc Wilmots főszereplésével.

Wilmots, aki a 2016-os Eb végéig vezette a belga csapatot, hétfőn azt nyilatkozta, hogy az Európa-bajnokság alatt Courtois apja kiszivárogtatta a kezdőcsapatokat a sajtónak, és ezzel kárt okozott a válogatottnak. Wilmots egészen pontosan azt mondta, hogy amikor ő 18.00-kor kihirdette a kezdőt, az már 18.15-kor le is jött a híroldalakon, pedig csak a játékosokkal és a stábbal beszélt, francia újságíróktól pedig úgy tudja, hogy Courtois apja volt a szivárogtató.

A dolgon eléggé megsértődött Courtois, aki kedden négy nyelven közölt Instagram- és Twitter-posztban közölte, hogy rágalmazásért és becsületsértésért ő és apja is beperlik Wilmotsot.

Wilmots irányítása alatt Belgium a negyeddöntőig jutott a 2014-es világbajnokságon, a 2016-os Eb-n pedig a negyeddöntőig, ahol Wales verte őket 3-1-re, miután a nyolcaddöntőben 4-0-ra kiütötték a magyar válogatottat.

(Borítókép: Courtois és Wilmots a 2016-os Eb egyik sajtótájékoztatóján - fotó: Getty Images Hungary)