Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Komoly alkoholtilalom lesz Moszkvában a vb alatt

2018.04.25. 17:48

Úgy tűnik Oroszországban végre elkezdték komolyan venni a világbajnokságra való felkészülést, Moszkvában ugyanis bejelentették, hogy sem a meccsek napján, sem az azt megelőző napon nem lehet majd alkoholt venni a város boltjaiban – írja a Moscow Times.

Ez azt jelenti, hogy összesen tizennyolc olyan nap lesz, amikor csak a szurkolói zónákban, illetve a stadionokban lehet sörhöz jutni, ami az oroszok reményei szerint sokat segít majd a szurkolói összecsapások megfékezésében.

Az, hogy ez mennyire lesz sikeres, rögtön az elején ki fog majd derülni, június 13-ától egészen június 20-ig nem lehet majd alkoholt venni Moszkva boltjaiban, ami így elöljáróban elég érdekesen hangzik, mert hát

  • mi akadályozza meg az embereket abban, hogy még a világbajnokság kezdete előtt felvásárolják a teljes készletet,
  • mi lesz azokkal, akik a vb-től teljesen függetlenül szeretnének legurítani valamit.

Nem ez az egyetlen furcsa dolog egyébként, az orosz szervezőbizottság már februárban közölte például azt, hogy a szurkolók marihuánát, kokaint, de akár még heroint is bevihetnek a stadionba, amíg van róla megfelelő, oroszul írt orvosi papírjuk.