Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Simeone 10 hőse megfogta Wengert

2018.04.26. 23:43

Csütörtök este lejátszották az Európai Liga elődöntőinek odavágóit:

  • Arsenal-Atletico Madrid 1-1
  • Marseille-Salzburg 2-0

A londoni klasszikus lett, miután a spanyolok jobbhátvédjét, Sime Vrsaljkót a 10. percben kiállította a bíró. Már a 2. percben megkapta első sárgájat, a 10.-ben a másodikat, mindkét lap jogos volt.

Két perc múlva edzőjének, Diego Simeonénak is mennie kellett, olyan hevesen reklamált egy elmaradt Arsenal-sárgát, hogy Turpin játékvezető a tribünre zavarta. Simeone az Arsenal-VIP tetejéről, állva nézte végig a meccset ezek után.

Vagyis azt, hogy az Arsenal egykapuzik 80 percen át. Az Atletico hősien védekezett egészen a 61. percig, amikor Griezmann a saját tizenhatosán akart bőrözni, a labda elakadt, a következő Wilshere-beadásból Lacazette a kapuba bólintott. Nagy passz volt, a csatár iszonyú magasra felment, szép gólt fejelt, 1-0.

Az Arsenal továbbra is támadott, de igazi ziccert nem tudott összehozni, az Atleti pedig tette, amit talán a legjobban tud, védekezett. Egészen a 81. percig, amikor egy óriási indításra Griezmann startolt rá. Nem állították lesre - Monreal beragadt -, Koscielny pedig saját magát rúgta fejbe a labdával, ami a francia elé pattant. Elsőre még védte a lövését Ospina, de a kipattanót az elcsúszó Mustafi felett külsővel a léc alá helyezte. 1-1.

Ramseynek volt még egy nagy fejese a hajrában, de Oblak az ujja hegyével kiszedte, óriásit védett.

Maradt az 1-1 ami az Atleticónak kedvez a visszavágóra. Egészen hősies eredmény Arsene Wenger csapata ellen. Ez volt egyébként Wenger utolsó hazai európai kupameccse és utolsó előtti hazai meccse Arsenal-edzőként, a szezon végén 22 év után leköszön.

detailed

A Marseille-Salzburg sokkal simább volt, Thauvin már az első negyedóra végén gólt fejelt. Igaz véletlenül, de a saját karjára bólintotta a labdát, ami nem megy be a kéz nélkül, de a bíró vétlennek ítélhette, mert megadta a gólt. Már ha látta egyáltalán. 1-0.

Payet a második félidőben is leosztott egy gólpasszt, az érkező Clintot szolgálta ki tökéletesen, aki átvette, majd közelről a bal alsóba helyezte a labdát. 2-0.

A Marseille magabiztosan utazik Ausztriába, ezt a visszavágót is jövő csütörtökön játsszák.

detail