Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csányi: Rosszak a nézőszámok, de csak ha onnan nézzük

2018.04.27. 09:09

Fantasztikus, sőt mi több, exkluzív interjút készített a Nemzeti Sport főszerkesztője, egyben a magyar futball mindenese, Szöllősi György a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével, Csányi Sándorral. Ahogy az várható volt, kemény kérdés nincs egy sem a kétoldalas anyagban, sőt, amikor érintőlegesen kellemetlen téma felé kanyarodik Szöllősi, még akkor is szinte elnézést kér, hogy ő neki ezt most szóba kell hoznia.

Az interjúból megtudjuk, hogy

  • Csányi maga sem gondolta volna, hogy FIFA-alelnökségig jut, és innen már csak lefelé vezethet a szakmai pályafutása, ez a csúcs számára,
  • az NB I. mostani, 12 csapatos rendszere megfelelő, 2020-ig nem is akarnak hozzányúlni,
  • a stadion- és pályaépítések terén senki nem végzett az MLSZ-éhez fogható munkát Európában,
  • a gyenge klubteljesítményekért a csapatok rossz szakmai vezetői felelősek, kevés itthon a jó szakember,
  • ott kell lennünk a 2020-as Eb-n,
  • a jövőre elkészülő új Puskás Ferenc stadionnal előtt Európa Liga-döntőt pályáznak meg, utána próbálkoznak csak egy BL-döntő Budapestre hozásával,
  • az NB I. nézőszáma rossz, de csak ha onnan nézzük.

Ezzel arra utal Csányi, hogy ha majd minden csapat stadionja elkészül, és mindenki otthon játszhatja a hazai meccset, és nem idegen pályán, emelkedést kell tapasztalni, addig nincs értelme a rossz nézőszámokból messzemenő következtetéseket levonni.

Összességében azt szűrhetjük le, hogy az MLSZ mindent megtesz a magyar futball felemelkedéséért, minden klubnak, játékosnak és szakembernek erőn felüli támogatást ad, a többi nem rajtuk múlik.