Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Gulácsi Péter tartja a lelket csapatában

2018.04.30. 15:18

A Lipcse veresége ellenére is megőrizte a hatodik helyét a Bundesligában, de arra lényegében minden esélyét elveszítette, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

A Mainz elleni 3-0-s vereség után a tekintélyes német szaklap, a Kicker Gulácsi teljesítményét gondolta a legjobbnak. 2,5-es osztályzatot kapott, a jobbhátvéd Ilsanker 3-ast, de például a védelem közepén szereplő Orban 4-est, Upamecano pedig 4,5-t.

A magyar válogatott kapusa a negyedik a kapusok rangsorában, mély hullámvölgybe ereszkedő csapatában ő tartja a lelket. A Lipcse az előző 5 meccsén 18 gólt kapott, ebben benne van a Marseille-ben beszedett ötös is.

A Leipzig a hatodik helyet megtarthatja - ez EL-szereplés ér - a hátralévő két fordulóban, ha legyőzi a kiesés ellen harcoló, 16. helyezett Wolfsburgot a hétvégén. A 17. helyen álló Hamburgnál ugyanakkor abban bíznak, hogy a Lipcse nyer, mert így a 28 pontos HSV-nek még maradna esélye az osztályozóra. Két pont a Hamburg és a Wolfsburg között a különbség, értelemszerűen utóbbi van előnyben.