Judit
3 °C
7 °C

Klopp kihajította legfőbb bizalmasát a Liverpooltól

2018.04.30. 09:45

Két nappal a Liverpool római BL-elődöntője előtt Jürgen Klopp megvált legfontosabb támaszától, Željko Buvač másodedzőtől – írták az angol bulvárlapok. Hivatalosan személyes okok miatt megy szabadságra, jelentette a Liverpoolecho.

Az 56 éves boszniai szerb szakember Mainzban, a Dortmundnál is a német mellett dolgozott, az angol klubhoz is együtt mentek. De nem együtt távoznak, miután összevesztek, és értelemszerűen Klopp volt az erősebb. Az utóbbi hetekben már nem is álltak szóba egymással, ez megint csak a bulvárújságok infója.

Buvač és Klopp
Buvač és Klopp

Annyi biztos: Buvač a Twitteren jelentette be, hogy sok sikert kíván a játékosoknak, a klubnak, nem utolsósorban a szurkolóknak. A szakítás hátteréről nem írt, csak a legfontosabb dolgokat közölte.

Az edzőnek komoly befolyása volt a csapatra, a Liverpool kötelékében álló magyar kapus, Bogdán Ádám is kitért Buvač fontos szerepére legutóbbi interjúnkban.

„Meg kell említeni a másodedzőnk, Željko Buvač szerepét, aki a háttérből, ha nem is irányít, de meglátásaival nagyon nagy mértékben hozzátesz a csapat sikerességéhez.”

Ebben a szezonban is előfordult párszor, hogy Buvač cserélt, Klopp pedig csak bólintott az ötletre. Mintegy alátámasztotta azt, amit bemutatkozásakor mondott: a szerb az ész a stábban. (Önmagát a német a szívnek jellemezte.)

Tizenhét éven át dolgoztak együtt.

A Liverpool a hétvégén 0-0-t játszott a Stoke-kal, Rómában 5-2-es előnyből várhatja a BL-meccset.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?