Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újít a FIFA: mini futball-vb-t rendezne a legjobbaknak

2018.05.02. 13:26

Gianni Infantino, a FIFA elnöke, azt javasolja, hogy az eddig megszokott, négyévente megrendezett világbajnokságok mellett kétévente egy újabb válogatott tornát, mini világbajnokságot rendezzenek nyolc csapatnak, amelyre a költségek a FIFA rendelkezésére állnak.

Gianni Infantino
Gianni Infantino
Fotó: Shaun Botterill / Getty Images Hungary

Ez lenne a csúcseseménye a globális Nemzetek Ligájának, amelynek egyelőre Final 8 a munkaneve. A Reutersnak küldött levelében a nemzetközi futballszövetség elnöke azt írja, hogy ennek költsége egy 12 éves ciklusra mintegy 25 milliárd dollár lenne.

Ezt az összeget egy egyelőre meg nem nevezett befektető biztosítaná a FIFA-nak és a legjobb időpontja a tornánk az október és/vagy november lenne. Az első ilyen tornát 2021-ben rendeznék meg először. Ezzel együtt a most négyévente zajló Konföderációs-kupa megszűnne.