Újít a FIFA: mini futball-vb-t rendezne a legjobbaknak

2018.05.02. 13:26

Gianni Infantino, a FIFA elnöke, azt javasolja, hogy az eddig megszokott, négyévente megrendezett világbajnokságok mellett kétévente egy újabb válogatott tornát, mini világbajnokságot rendezzenek nyolc csapatnak, amelyre a költségek a FIFA rendelkezésére állnak.

Gianni Infantino
Gianni Infantino
Fotó: Shaun Botterill / Getty Images Hungary

Ez lenne a csúcseseménye a globális Nemzetek Ligájának, amelynek egyelőre Final 8 a munkaneve. A Reutersnak küldött levelében a nemzetközi futballszövetség elnöke azt írja, hogy ennek költsége egy 12 éves ciklusra mintegy 25 milliárd dollár lenne.

Ezt az összeget egy egyelőre meg nem nevezett befektető biztosítaná a FIFA-nak és a legjobb időpontja a tornánk az október és/vagy november lenne. Az első ilyen tornát 2021-ben rendeznék meg először. Ezzel együtt a most négyévente zajló Konföderációs-kupa megszűnne.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla