Árpád
-2 °C
4 °C

EL: bíróhibák a BL-ben? Ugyan!

2018.05.03. 23:18

Az Európa Ligában egy napon, csütörtökön került sor mindkét elődöntő-visszavágóra. Az Atletico Madrid hazai pályán 1-1-ről folytatta az Arsenallal, és 1-0-ra nyert, vagyis 2-1-gyel bejutott a döntőbe.

Hajtós, de nem túl látványos meccs volt, a gólt Diego Costa lőtte az első félidő hosszabbításában.

Arsene Wenger Arsenal-edző ezzel elköszönt az európai kupáktól, nem sikerült nyernie egyet sem az angolokkal. A 68 éves tréner a szezon végén távozik.

A Salzburg-Marseille-elődöntőn is volt hosszabbítás, méghozzá kétszer 15 perces is: az osztrákok 2-0-ra nyerték a 90 percet, ezzel ledolgozták az első meccs 2-0-ás francia győzelmét.

Ami aztán a 116. percben történt, arra már tényleg nincsenek szavak, a bírói ostobaság szintet lépett, és döntőbe juttatta a Marseille-t.

Szöglet után a labda a 16-oson kívülre pattant, az egyik francia visszabikázta, de telibetalálta csapattársát, Ocampost, akiről az alapvonalon túlra pattant a labda. Karaszev bíró viszont szögletet ítélt.

És Murphy törvénye kegyetlenül lecsapott: Payet szögletét Rolando bebelsőzte. A Marseille 2-1-re kikapott, de 3-2-vel bejutott az EL-döntőbe.

A maradék pár percben a Salzburgból Haidarát még könyöklését kiállította Karaszev, majd őt kellett a biztonságiaknak lekísérniük, a hazaiak számonkérték rajta a szarvashibáját. A körülményekhez képest teljesen kulturáltan.

Az óriási bíróhiba miatt így Atletico Madrid-Marseille döntő lesz az Európa Ligában május 16-án.

Karaszevvel egyébként a magyar válogatottnak is van kellemetlen élménye, az Eb-n ő fújta be azt a jogtalan büntetőt, amivel az izlandiak vezettek, igaz az sokkal nehezebb szituáció volt. A vége 1-1 lett.

UPDATE: Ezen a korábbi, Salzburgot segítő ítéletén is el lehet azért gondolkozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?