Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nikolics Nemanja lemondta a válogatottságot

2018.05.03. 10:49 Módosítva: 2018-05-03 10:56:43

A Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag az MLS-ben szereplő klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem veszi magára a magyar mezt – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja.

Nikolics volt az előző szezon gólkirálya, a belga kapitány, Georges Leekens márciusban hazahívta és be is rakta. Mint kiderült, utoljára.

A 31 éves, zentai születésű csatár 27 meccsen 5 gólt szerzett, tagja volt a 2016-os Eb-n csoportgyőztes csapatnak. Tavaly egyszer már időlegesen arra kérte a kapitányt, ne számítson rá. 

„Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön.

Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet.

Utána a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem."

Nikolics úgy érzi, rengeteget kapott a magyar futballtól, és rengeteget adott is.

„Tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben.

Semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni.

Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell.”