Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Atlétikában is világrekorder, 75 évesen futballkapus

2018.05.05. 14:21

Egészen hihetetlen sportkarrier áll a most 75 éves olasz Lamberto Boranga mögött. 1961-ben indult a futballkarrierje, amikor a Perugia futballcsapatának a kapusa lett. Összesen 11 szezont húzott le a Fiorentina, a Brescia és a Cesena csapataiban, bár többnyire a kispadon ült. 112 élvonalbeli meccsen kapott szerepet.

Csak nem akarta abbahagyni, aztán 1983-ban, 41 évesen végül csak felhagyott az aktív játékkal. Aztán tíz évvel később egy meccs erejéig csak beszállt a Bastardo nevű, alacsonyabb osztályú olasz csapatba.

2009-ben, 67 évesen újra úgy döntött, hogy játszani akar, és azóta folyamatosan véd is. Idén pedig 75 évesen ismét klubot váltott és márciusban a Marottese játékosa lett. Készen áll arra, hogy a szombati, Villa Ceccolini di Pesaro ellen bajnoki meccsen felhúzza az egyes mezt.

Boranga emellett kiváló atléta is, hiszen a Masters atlétikai világbajnokságokon eddig három aranyérmet nyert magasugrásban és távolugrásban is. Korosztályában a hármasugrás és a távolugrás világrekordját is tartotta korábban. Európa-bajnok is volt.