Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szarházi pénzéhes kurvák! - skandálták a DVTK szurkolói saját csapatuknak

2018.05.06. 19:22 Módosítva: 2018-05-07 08:27:32

Kitalálni sem lehetett volna borzalmasabb stadionavatót a diósgyőrinél. Eleve nem nevezhető ideális helyzetnek, hogy a csilli-villi 15 ezres stadiont a DVTK mélyrepülése miatt egy kiesési rangadóval kellett megnyitni. Az viszont már egyenesen rémálomszerű lehetett a hazai drukkerek számára, hogy egy utolsó percekben kapott góllal vereséget szenvedtek a Mezőkövesdtől, így Tállai András NAV-elnök együttese bennmaradó helyre lépett elő, míg a Diósgyőr veszélyesen közel került hozzá, hogy a csodaszép stadionjával együtt mehessen a másodosztályba.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a DVTK csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi a Vasast, és az angyalföldiek sorsolása egy hajszállal talán kedvezőbbnek tűnik.

Így aztán alig két órával az ünnepélyes átadás után az elkeseredett hazai szurkolók egy csoportja már a stadion kerítsénél tüntetett, alpári stílusban pocskondiázva, fenyegetve saját csapatát.

Zúgott a "szarházi pénzéhes kurvák" és a "Meneküljetek!" – ennél tényleg nehéz lenne érzékletesebben illusztrálni, hogy mi zajlik jelenleg a magyar futballban. Nulla foci és teljes balkán, csak a stadionok néznek ki egyre szebben, de ez is csak arra jó, hogy a kontraszt még látványosabb legyen.

Hogy tényleg labdarúgásunk tökéletes szimbóluma legyen a szombat délutánból, arról a mezőkövesdi küldöttség külön is gondoskodott.

Az államtitkár kiskirály klubjának ügyvezetője, Bocsi Anna – aki egyben Tállai mindenese – a lefújást követően összeszólalkozott a kövesdiek skyboxának környékén tartózkodó diósgyőri szurkolókkal, és a vitára elegánsan felmutatott középső ujjával tett pontot, egy különösen szimpatikus vigyor kíséretében.

(A linkelt kép a HVG beszámolójának része.)