Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Felcsút bejutott a Magyar Kupa döntőjébe

2018.05.08. 22:51 Módosítva: 2018-05-08 23:23:07

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének 4-0-ra nyert első mérkőzését követően a Felcsút magabiztosan várhatta a kedd esti debreceni visszavágót. Bár Pintér Attila együttese végül 2-0 arányban kikapott, így is gond nélkül jutott be a sorozat döntőjébe. 

Elég jó napja volt Orbán Viktornak, a felcsúti akadémia alapítójának. Délután immár nyolcadszor tehette le képviselői esküjét az alakuló Országgyűlés tagjaként, majd az éppen erőre kapó kormányellenes tüntetést szétverte a jégeső, végül pedig a nap megkoronázásaként a Felcsút – történetében először – bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Czeglédi Zsolt
Czeglédi Zsolt

Talán minden másként alakul, ha a debreceni Jovanović berúgja ziccerét az 5. percben, ám a helyzet kimaradt, a hazai csapat pedig a szünetig mindössze egyetlen gólt tudott faragni hátrányából Tisza révén a meglehetősen védekező felállásban játszó vendégek ellen.

A második félidőben sem történt csoda, bár a Loki Takács fejesével az 50. percben megszerezte második gólját, a felcsútiak különösebb gond nélkül lehozták a hátralévő időt. Sőt Márkvárt megspórolhatott volna néhány ősz hajszálat a szokása szerint ezer fokon égő edzőjének, ha bő tíz perccel a vége előtt belövi helyzetét, de csapatának továbbjutása így sem forgott sem veszélyben egyetlen pillanatra sem.

A meccs végén aztán már Pintér Attila is felszabadultan ünnepelhetett játékosaival a teljesen kiürült stadionban, noha őszintén szólva a nézők idő előtti távozása nem igazán tűnt fel, mivel a közvetítésben látható lelátókon talán ha százan lézengtek a meccs alatt.

A Felcsút  4-2-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa május 23-i döntőjébe, ahol az Újpest–Balmazújváros párharc győztesével találkozik majd.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

  • Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)

gólszerzők: Tisza (38.), Takács T. (51.)

Továbbjutott: a Puskás Akadémia 4-2-es összesítéssel.