Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lőw Zsolt Bundesliga-vezetőedző lehet

2018.05.09. 10:46

Könnyen lehet, hogy a 2018-19-es Bundesliga-szezonban már két magyar edző lesz, a Bildre hivatkozó T-Online Sport szerint ugyanis Lőw Zsolt neve is felmerült lehetséges utódként Ralph Hasenhüttl vezetőedző helyére az RB Leipzignél.

A lap szerint három forgatókönyvet dolgoztak ki Gulácsi Péter csapatnál a nyárra:

  • vagy a sportigazgató Ralph Rangnick vállalja el a csapat irányítását, amíg 2019-ben megszerezhetik a Hoffenheim vezetőedzőjét, az amúgy eléggé keresett Julian Nagelsmannt,
  • vagy Lőw Zsolt lesz a vezetőedző legalább egy évre,
  • vagy a Red Bull Salzburg vezetőedzőjét, Marco Rosét viszik át "cégcsoporton" belül, ahogy azt tették például a sportigazgató Rangnickkal, vagy épp Lőwvel is.

Lőw neve egyébként nemrég felmerült a Paris Saint-Germainnél is, ahova pont Hasenhüttllel mehetne másodedzőnek, amennyiben az osztrákot nevezik ki Párizsban.

A szezon utolsó fordulója előtt a Leipzig a hatodik, Európa Liga-indulást érő helyen áll, de ahhoz, hogy biztosan ott legyenek az európai kupában, a hétvégén nyerniük kellene Dárdai Pál és a Hertha BSC ellen.