Olivér
4 °C
8 °C

Meglepően kevés góllal nyerte a Paris Saint-Germain a Francia Kupát

2018.05.09. 00:20 Módosítva: 2018-05-09 01:16:50

A harmadosztályú Les Herbiers úgy jutott be a Francia Kupa döntőjébe, hogy közben nem találkozott első osztályú csapattal. Ott viszont a lehető legnehezebb ellenfél, a Paris Saint-Germain várt rá, a maga 250-300-szoros költségvetésével. Nem csoda, hogy a kedd esti meccstől sokan történelmi méretű gólkülönbséget vártak, ennek fényében a végeredmény szinte győzelemmel ért fel a Herbiers számára.

A kiscsapatnak persze szerencséje is volt, nem is kevés, hogy mást nem mondjunk alig 18 percet követően már három kapufánál járt a Párizs. Végül egészen a 26. percig kellett várni a PSG első góljára, Lo Celso szerezte egy tizenhatoson kívüli lövéssel.

Meglepő módon azt követően sem szakadt ki a gólzsák, a szünetre szerény 1-0-s párizsi vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidő elején, a 48. percben a Herbiers is eljutott végre az első lövéséig, kár hogy Flochon távoli próbálkozásánál csak az erő stimmelt, az irányzék nem, a labda egy pillanatig sem veszélyeztette a kaput.

Két percre rá, az 50. percben Mbappe szerzett gólt, de ezt aztán a videobíró érvénytelenítette. Így aztán csak a 74. percben dőlt el végleg a párharc, amikor Pichot kapus tizenegyest érően szabálytalankodott Cavanival szemben, a megítélt büntetőt pedig maga a sértett értékesítette.

Ezt követően már csak Dani Alves elsőre súlyosnak tűnő, de végül valószínűleg komolyabb következmények nélkül megúszott sérülése okozott nagyobb izgalmakat. A PSG 2-0-s sikerével immár zsinórban 4. Francia Kupáját nyerte, míg a történetének első döntőjére 98 évet váró Les Herbiersnek valószínűleg hasonlóan sok időt kell várnia, hogy ismét eljusson idáig.

A mérkőzés összefoglalója:

Francia Kupa, Döntő

  • Les Herbiers (III.)–Paris Saint-Germain 0–2 (0-1)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?