Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az új Iniesta a Barcában van, csak túl jól szerel

2018.05.10. 10:37

A Barcelona 5-1-re verte a Villarrealt szerda este, Ousmane Dembele a szezon végére mintha magára talált volna, a két utolsó gólt lőtte. Az ötödik szenzációs félpályás szóló volt, a negyediknél viszont az érdem nagy része Ivan Rakiticé, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta a franciát.

A gólpassz már egész egyszerűnek tűnt, a nagy az volt benne, ahogy megvárta Dembelét. Még az asszisztnál is lényegesebb, amit előtte csinált a horvát: az első védőt megelőzte, fejjel vitte el a labdát, a másodikat megkerülte volna, nem kellett, úgyhogy végül mögötte vitte el a labdát. A harmadikat már tényleg megkerülte, az mozdulni sem tudott. Miután a védők elfogytak, letette Dembelének üres kapura.

Ilyen asszisztot és efféle szólót az elmúlt 15 évben Andrés Iniestától láttunk a Barcelonában, csakhogy ő a szezon végén elhagyja a klubot. Mint látjuk - nem csak ebből, egész szezonban nyújtott játékából - ,

Rakitic képes lenne pótolni Iniestát, de akkor ki pótolná Rakitict?

A 30 éves ugyanis szintén fix kezdő a Barcában, zseniálisan szűr, rengeteg tud futni, és még annál is több labdát szerez, vagy ha a labda nincs is meg, temérdek akció elakad benne. Mindehhez még olyan technikás is, mint láttuk.

Vagyis Iniesta helyére mást kell találni a Barcában, a kiszemelt Coutinho, de ő egyelőre se előre, se hátrajátékban nem mutatott annyit, amennyi Iniesta posztjához kellene.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?